Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYumurta soymak artık dert değil! Kabukları kalıp gibi kendinden çıkıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/95. YUMURTAYA SU ŞOKU YÖNTEMİ

5. YUMURTAYA SU ŞOKU YÖNTEMİ

Haşlanmış yumurtayı soğuk suya aldıktan sonra, yumurtayı kabuğuyla birlikte bir kavanoza koyarak hafifçe sallayın. Su içinde hareket eden yumurta, kabuğunun çatlayıp soyulmasını kolaylaştırır. Kavanoz yöntemi, kabukların büyük parçalar halinde çıkmasını sağlayarak, yumurtayı soyma sürecini zahmetsiz hale getirir.

7/96. TAZE YUMURTALARA DİKKAT EDİN

6. TAZE YUMURTALARA DİKKAT EDİN

Taze yumurtalar, kabuklarının daha zor soyulmasıyla bilinir. Bu nedenle, haşlanmış yumurtaları kolayca soymak istiyorsanız, birkaç günlük yumurtaları tercih etmek daha iyidir. Taze yumurtalarda kabuk, yumurta beyazına daha sıkı yapışır ve bu durum kabuğun çıkmasını zorlaştırır. Birkaç gün beklemiş yumurtalar, haşlandığında kabuğu daha kolay çıkar.

8/97. YUMURTAYI PİŞİRİRKEN KAPAĞI KAPALI TUTUN

7. YUMURTAYI PİŞİRİRKEN KAPAĞI KAPALI TUTUN

Yumurtaları haşlarken tencerenin kapağını kapalı tutmak, suyun buharıyla yumurtaların daha düzgün pişmesini ve kabukların kolay soyulmasını sağlar. Buhar, yumurtaların her tarafını eşit şekilde pişirir ve kabuğun sertleşmesini önler. Tencerenin kapağını kapatmak, haşlama süresini de kısaltır ve yumurtaların daha lezzetli olmasını sağlar.

9/98. KARBONAT KULLANIMI

8. KARBONAT KULLANIMI

Yumurtaları haşlarken, suya bir çay kaşığı karbonat eklemek, kabukların daha kolay soyulmasını sağlar. Karbonat, suyun pH seviyesini yükselterek kabuk ile yumurta arasındaki bağları zayıflatır. Bu yöntemle, yumurta haşlandıktan sonra kabukların büyük parçalar halinde ayrıldığını göreceksiniz. Karbonat kullanımı, yumurtayı soyarken beyaz kısmın zarar görmesini önler.

EN ÇOK OKUNANLAR
FİLENİN SULTANLARI MAÇ SONUCU: Türkiye-Brezilya voleybol maçı kaç kaç bitti ve kim yendi
FİLENİN SULTANLARI MAÇ SONUCU: Türkiye-Brezilya voleybol maçı kaç kaç bitti ve kim yendi?
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 22 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 22 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
ARDA GÜLER OYNUYOR MU Real Madrid - Pachuca maçı hangi kanalda, saat kaçta ve nerede izlenir Real Madrid - Pachuca maçı canlı yayın bilgisi
ARDA GÜLER OYNUYOR MU? Real Madrid - Pachuca maçı hangi kanalda, saat kaçta ve nerede izlenir? Real Madrid - Pachuca maçı canlı yayın bilgisi
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍 22 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍 22 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik