Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon! Islatma suyuna ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6NOHUTU YUMUŞATMANIN DOĞAL SIRRI: LİMON SUYU

NOHUTU YUMUŞATMANIN DOĞAL SIRRI: LİMON SUYU

Karbonat yerine kullanılabilecek en etkili yöntemlerden biri limon suyudur. Islatma suyuna birkaç damla taze sıkılmış limon suyu eklemek, nohutun kabuklarını yumuşatır ve içinin tam kıvamında pişmesini sağlar. Limonun asidik yapısı, nohutun nişasta yapısını kırarak suyu daha iyi çekmesine yardımcı olur. Bu yöntem tamamen doğal olduğu için sağlık açısından da herhangi bir risk taşımaz.

4/6DOĞRU ISLATMA TEKNİĞİ

DOĞRU ISLATMA TEKNİĞİ

Nohutları yumuşacık pişirmek için sadece limon suyu eklemek yeterli değildir. Aynı zamanda doğru ıslatma sürecini uygulamak da önemlidir. Nohutları bol su ile yıkayın. Üzerindeki toz ve yabancı maddelerden arınmasını sağlayın. Geniş bir kaba alın ve üzerini iki üç parmak geçecek kadar su ekleyin. Nohutlar su çektikçe şişeceğinden, yeterli miktarda su kullanılması önemlidir.

5/6Yumuşacık nohutun sırrı ne karbonat ne de kimyon Islatma suyuna ekleyin

Islatma suyuna bir yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Eğer daha hafif bir tat istiyorsanız, birkaç dilim limonu suya bırakabilirsiniz. En az 12 saat bekletin. Nohutları bir gece önceden ıslatmak en iyi sonucu verir. Daha uzun süre bekletmek, nohutların daha fazla su çekmesini sağlar. Islatma suyunu dökün ve nohutları tekrar durulayın. Fazla asidik ortamı engellemek için pişirmeden önce temiz su ile durulamak önemlidir.

6/6PİŞİRME AŞAMASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ

PİŞİRME AŞAMASINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Islatılmış nohutları mükemmel kıvamda pişirmek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Soğuk suyla kaynatmaya başlayın. Ani ısı değişimi, nohutun kabuklarının çatlamasına neden olabilir. Kısık ateşte uzun süre pişirin. Orta veya yüksek ateş, nohutların dışının hızlı pişmesine ama içinin sert kalmasına yol açabilir. Tuz ve asidik malzemeleri en son ekleyin. Pişirme esnasında tuz veya sirke gibi malzemeler eklemek, nohutların sert kalmasına neden olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Güncel Emekli Promosyon 2025: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
Güncel Emekli Promosyon 2025: Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? Ziraat, Akbank, Yapı Kredi, Garanti, TEB, İş Bankası, Vakıfbank emekli promosyon 2025
ÖSYM GİRİŞ YKS sınavı ne zaman, saat kaçta YKS sınav yerleri nereden bakılır 2025 YKS sonuç tarihi belli oldu
ÖSYM GİRİŞ YKS sınavı ne zaman, saat kaçta? YKS sınav yerleri nereden bakılır? 2025 YKS sonuç tarihi belli oldu
Ordu hava durumu nasıl 17 Haziran 2025 Ordu Valiliğinden uyarı: Orduda denize girmek yasak mı
Ordu hava durumu nasıl? 17 Haziran 2025 Ordu Valiliği'nden uyarı: Ordu'da denize girmek yasak mı?
BUGÜNKÜ EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: 17 Haziran az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
BUGÜNKÜ EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: 17 Haziran az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik