Zeytinleri saklamak için doğru ortam çok önemlidir. Zeytinleri, nemden uzak ve serin bir yerde tutmak, onların küflenmesini engelleyen önemli faktörlerden biridir. Zeytinlerinizi buzdolabında değil, serin ve kuru bir yerde saklamanız en iyisidir. Bu, zeytinlerin küflenmesini önlemenin yanı sıra, doğal tatlarının da korunmasını sağlar. Zeytinleri saklarken hava almayacak şekilde kapalı kaplarda muhafaza etmeye dikkat edin.
Zeytinleri saklarken kullandığınız kabın hava alması da büyük önem taşır. Hava alan ortamlar, zeytinlerde küf oluşumuna neden olabilir. Zeytinleri hava geçirmeyen cam kavanozlarda saklamak, onların daha uzun süre taze kalmasını sağlar. Ayrıca, kavanozların ağzını sıkıca kapatmayı unutmayın. Hava geçirmez bir ortam, zeytinlerin sağlıklı kalmasını ve küf oluşumunu engelleyecektir.