Geri Dön
Game of Thrones sonrası dizi sektöründe Fetret Devri mi olacak?

Game of Thrones sonrası dizi sektöründe Fetret Devri mi olacak?

Game of Thrones son 8 senedir en çok konuşulan dizilerin başında geliyordu. Popülerlik anlamında bir dönem zirveyi Breaking Bad'le paylaşsa da yakın zamandaki final bölümüne kadar hep en çok konuşulan dizi oldu. Bitişinden oluşan boşlukta dizi türü ya da dizi kalitesi olarak olmasa da gündemi meşgul etme açısından yerini tutan ne olacak?

Tosun Paşa
Tosun Paşa

'Yeni Game of Thrones'

'Yeni X' kalıbı özellikle takımıyla özdeşleşen futbolcuların ayrılığından sonra sık sık kullanılıyor. 'Yeni Alex', 'Yeni Melo', 'Yeni Talisca' gibi halef-selef tartışmalarının sonu gelmiyor. Yıllarca süren bu 'Yeni X' muhabbeti şimdi de dizi sektöründe olacak gibi.

Game of Thrones, hayranları için o kadar büyük bir yer kaplıyordu ki çok şikayet edilen ve beğenilmeyen finaline rağmen yokluğu hissedilecek.

9-10 Ayın Sultanı

ABD yapımı diziler genellikle yılın belirli dönemlerinde 8-10-12 bölümlük parçalar halinde haftalık olarak yayınlanıyor. Yayında kaldıkları 2-3 aylık süre haricinde yılın geri kalanındaysa yankıları sürüyor.

İşte Game of Thrones bu yankının en büyük olduğu, en uzun sürdüğü yapımdı. Final bölümünün yankıları da bittikten sonra GoT, yalnızca hafızalarda hoş bir anı olarak kalacak. Hikayenin yıllar yıllar öncesini anlatacak spin-off dizisiyse ne kadar ses getirecek göreceğiz. Belki de 'Buz ve Ateşin Şarkısı' evreninden tamamen çıkıp yeni yapımlara odaklanmalıyız.

'Chernobyl' sağlam giriş yaptı ama...

HBO'da yayınlanan bir diğer dizi olan 'Chernobyl' hem IMDB sıralamasına, hem gündeme hem de izleyici beğenisine bomba gibi bir giriş yaptı. Gündemi meşgul etme açısından şimdilik yükü çeken dizi olarak gösterebiliriz. Fakat 'Chernobyl' bir mini dizi ve çok uzun sürmeyecek.

Dizi arayışında olanlar için çölde bir vaha: Chernobyl

Fantastik evren istiyorsak hedef 2020!

Eğer yıllar sürecek, kendine ait bir evreni olan, bir edebiyat üstadının elinden çıkmış fantastik yapım istiyorsak çekimleri Amazon tarafından yapılan 'Yüzüklerin Efendisi'ni beklemek zorundayız. Orta Dünya'nın uçsuz bucaksız evrenine tekrar girip bir mitoloji tadı yakalamak için de 2020'yi beklememiz gerekiyor.

'Yüzüklerin Efendisi' dizisinin İkinci Çağ'da geçecek olması neler getirecek?

Bir Yüzüklerin Efendisi, Bir Game of Thrones kolay gelmiyor. Yerlerinin dolması da ya yıllar alıyor, ya da mümkün olmuyor. Alex'in yerinin dolmaması gibi...

Benzer İçerikler