Telefon Kodu 994 Nerenin Telefon Kodu? +994 Hangi Ülkeye Ait?

994 Nerenin Telefon Kodu? +994 Hangi Ülkeye Ait?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Alan kodları sayesinde ülkeler arasındaki telefon iletişimi sağlanır. Aynı numara farklı alan kodu ile arandığında farklı bir ülkedeki, farklı bir kimse aranmış olur. 994 alan kodunun hangi ülkeye ait olduğunu merak ediyorsanız detayları paylaştık. 

994 Nerenin Telefon Kodu +994 Hangi Ülkeye Ait

Alan kodları, ülkeler arasındaki iletişim için gereklidir. Yan yana dizilen rakamlardan oluşan alan kodlarının başına 00 ifadesi konulur. Alan kodları 1 rakamı ile başlar. Ülke sayısına göre iki, üç veya dört haneli olabilir. Şehir içi aramalarda da kullanılan alan kodu, ülke içinden yapılan aramalarda başına tek 0 kullanılarak yazılır.

Haberin Devamı

994 Nerenin Alan Kodu?

994 Azerbaycan'ın alan kodudur. Asya'da bulunan Azerbaycan, doğuda Hazar Denizi ile sınır komşusudur. Kuğular, flamingolar ve pelikanlar bu bölgeye akın eder. Kuzey ve batının çoğu, karaca, kahverengi ayı ve vaşakların geliştiği Kafkas Dağları tarafından kaplıdır. Azerbaycan'ın bazı bölgelerinde, başkent Bakü şehrinin hemen dışında, petrol ve doğal gaz rezervleriyle doludur.

Bunlar, petrol ve gazın dünyadan çıkarılabildiği ve yakıt olarak kullanılabildiği alanlardır. Volkanlar bazı rezervlerin üzerinde oluşmuştur. Ancak lav püskürme yerine, çamurlu su, kum, gaz ve bazen petrol karışımı püskürtür. Azerbaycan bugün yaklaşık on milyon kişiye ev sahipliği yapıyor. Nüfusun yaklaşık yarısı Bakü gibi hareketli kentsel alanlarda yaşıyor. Ülke sakinlerinden bazıları geleneksel el sanatları yaratmaya devam ediyor. Örneğin, bir grup insan, atalarının yüzlerce yıl önce yaptığı gibi el yapımı halılar yapıyor. 

 

Yazarlar