Geri Dön
Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konseri: Birlikte, Hogwarts'ta!

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı konseri: Birlikte, Hogwarts'ta!

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı in Concert etkinliği, 14-15 Aralık'ta gerçekleşti. 15 Aralık'taki konserde, bu seriyi hayatıma kattığım için neden mutlu olmam gerektiğini tekrar tekrar hatırladım.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Hayatınızın bir döneminde kendinize yaptığınız iyilikler vardır. Benim için bu, 10 yaşımdayken aldığım Harry Potter ve Felsefe Taşı kitabı olmuştu. O kitap sayesinde, senelerce sürecek maceralarım, birlikte büyüdüğüm onlarca karakter, keyifle okuduğum 7 kitap ve hayranlıkla izlediğim 8 film oldu. O kitap sayesinde pek çok harika insanla müthiş muhabbetler ettim. 25 yaşımda bile bir hafta sonumu sadece Harry Potter izlemeye ayırabildim mesela. Fakat fark ediyorum ki, tüm bu güzellikler, 15 Aralık'ta gerçekleşen Harry Potter ve Azkaban Tutsağı in Concert konseri içinmiş. Bu güzeller güzeli gecede, orada bulunabilmek için o harika kitapları bir çırpıda bitirebilmiş ve "Büyüdün artık, yeter hala Harry Potter izlediğin" cümlelerini duymuşum. Büyüdüm, bu seriyle büyümeye de devam edeceğim.

Haberin Devamı

Harry Potter in Concert serisinin üçüncü etkinliği olan Harry Potter Ve Azkaban Tutsağı in Concert, 14-15 Aralık'ta Zorlu PSM'de gerçekleşti. İki konsere de katılım büyüktü. Ben 15 Aralık gecesi katılabildim ve en iyi deneyimlerden birini yaşadım. Birkaç saatliğine rutin ve alıştığım dünyadan uzaklaşıp, tanıdığım ama her girişimde yeniden içimi heyecanla dolduran dünyaya dönmek müthiş bir deneyimdi.

Serinin en beğenilen filmi olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı, Harry'nin Hogwarts'taki üçüncü yılında başından geçenlere odaklanıyor. Filmi bilen bilir, serinin en güçlü yapımı olarak anılır. Gerek görselliği, gerek öyküyü ele alışı, gerekse de eğlenceli yapısıyla öne çıkar. Herkes için ayrı bir yeri vardır. Özellikle 2018 yılına 'Roma' filmiyle damgasını vuran Alfonso Cuaron'un yönetmenliğiyle diğer filmlerden ayrılır. Sirius Black ve Profesör R.J. Lupin gibi daha sonraki filmlerde de önemli yere sahip olacak karakterlerle tanışmamızı sağlar Azkaban Tutsağı. Ayrıca Harry'i de sesinin hafif çatallandığı, boyunun uzadığı, ergenliğe girmeye başladığı bir yılda görürüz. İlk kez Hogsmeade'de dolaşıp, Dursley'lerin evini bir sinirle terk ederiz mesela. Tüm bu nedenlerle, Azkaban Tutsağı'nın özel olmaması imkansız.

Haberin Devamı

Öncesi ve sonrasıyla konser

Konserin gerçekleştiği Zorlu PSM'de o gün gerçek bir şenlik vardı. Pek çok kişi, müthiş kostümlerle gelmişti. Bir 'Hızır Otobüs', bir ruh emici ve bir de Bellatrix Lestrange dikkatimi çekti. Bellatrix Lestrange kostümünü giyen YouTuber Begüm İncedemir'in Zorlu PSM'den girişi akıllarda yer etmiştir. Büyüleyici bir andı. Bir başka YouTuber 'Mösyö Taha' ise Sirius Black kostümüyle aramızdaydı. İncelikle işlenmiş ve planlanmış bu gibi kostümlerin yanında, geri kalan tüm izleyiciler hiç değilse bir atkıyla, bir bereyle Hogwarts ruhunu yaşatmaya çalıştı. Zorlu PSM ise bu ruha katkılarını "Bu büyücüyü gördünüz mü" yazılı fotoğraflık dev "Aranıyor" posteri ve dört binanın da fuaye alanına yan yana asılmış flaması ile destek oldu. Gerçekten Hogwarts'taydık sanki. Konser öncesinde şenlikli olan ortam, sonrasında da öyleydi. Kimse, konser bitişinde bir çırpıda çıkamadı. Herkes bir yerlerde fotoğraf çekip sohbet etti. Sanki gece bitmesin istiyorduk.

Haberin Devamı

Konser nasıldı?

Daha önceki iki konsere katılamamış olmama rağmen, arkadaşlarımdan gelen tepkiler zaten olan bitene hakim olup üçüncü konseri izleme isteğimi oluşturdu. Zorlu PSM'ye girdiğim andan itibaren beni karşılayan büyülü ortam da bu isteğin ne kadar haklı olduğunun kanıtıydı.

Konser salonuna girdiğimiz an 'o kadar da yalnız' olmadığımızı anladık. Koltuklara yerleştiğimizde de, daha önce onlarca kez izlediğimiz filmi, bir de dev bir perdede ve müthiş bir orkestrayla izleyecek olmak fikrine kapılıp büyülendik. Dört bir yanda her yaştan insanla karşılaştık. Şef Benjamin Pope sahneye çıktığında heyecan arttı. Pope, elinde bir kağıt tutuyordu ve sahneden hepimize Türkçe seslendi. Konserin en güzel yanı "bir konser izlemiş gibi" değil de, evde film izlermiş gibi hissetmenize şef tarafından izin verilmesiydi. Bay Pope, Gryffindor kravatıyla bizi karşıladı ve ilk önce Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw ve Slytherin binalarından olan izleyicileri tek tek selamladı. Bir avuç ve onurlu Hufflepuff, sizi seviyorum. Alkışlarınız yeter, ben de sizdenim. Konser başladığı andan itibaren bambaşka bir şeyin içine girdik. O his, tarif edilemez.

Haberin Devamı

Tüm karakterler, en az bir kez alkışlandı. Hatta çıldırıp ruh emici gördüğü an alkışlayanlar bile vardı. İkonik sahnelerde çıt çıkmadı, orkestra başından sonuna kadar koroyla birlikte inanılmaz bir işe imza attı. John Williams'ın elinden çıkan muazzam notalar, Zorlu PSM'de tam olarak karşılığını buldu. Benzersiz bir deneyimdi. Orkestra İstanbul, gerçekten filme entegre oldu. Sanki düpedüz film müziği albümünü canlı canlı dinliyorduk. Tertemiz akustik, filmden gelen diyaloglarla canlı çalınan film müziklerinin birbirini bastırmasını şairane bir güzellikle engelledi. Başından sonuna büyülendik.

20 dakikalık araya çıktığımızda herkesin gözlerinde yakaladığım ışıltı, birlikte fotoğraf çeken hayranlar, Azkaban Tutsağı'nın ne kadar harika bir film olduğunun ve orkestra performansının övülmesi gibi çeşitli güzelliklere tanık oldum. Bu konser henüz ilk yarısı bitmişken bile, yaşadığım güzeller güzeli deneyimler arasında ilk sırayı çoktan aldı. Ama ikinci yarısı, esas maceranın başladığı ve o harika Zaman Döndürücü fikrinin hayata geçişine tanık olduğumuz an itibariyle daha da güzelleşti. Filmin yükselen temposuna eşlik eden müziklerle bütünleştik.

Haberin Devamı

Konser sonrası

Konser sonrası, kimse Zorlu PSM'den çıkmak istemedi. Jenerikteki son satır akıncaya kadar koltuğundan kıpırdamayan izleyiciler, konser sonrası da Zorlu'dan ayrılamadı. Biz hiç yoktan bir saatimizi o binada geçirdik sanırım. Hogwarts'tan ayrılmak istemiyor gibiydik. Bu arada şef ile bir selfie çekebilecek kadar kısa vakit yaratabildik. Begüm ve Taha'yı hayranlarının biraz olsun rahat bırakmasını bekleyip ufak bir fotoğraf da onlarla çektik. Kimse ayrılmak istemedi, kimse eve dönmek istemedi. Otoparktaki aracına, son metro seferlerine ve metrobüse yetişmek isteyenlerin de aklından çıkmadı. Tekrar Hogwarts'ı İstanbul'a getirebilmek için önümüzde birkaç ay var.

Harry Potter ve Ateş Kadehi konseri, 29-30 Mayıs'ta Zorlu PSM'de gerçekleşecek. O zamana kadar; Nox!


andac.uzel@demirorenmedya.com
twitter.com/andacuzel

Benzer İçerikler