Geri Dön
Hazal Kaya'nın 'sahiplik' açıklaması neden önemli?

Hazal Kaya'nın 'sahiplik' açıklaması neden önemli?

Hazal Kaya, ünlü oyuncu Ezgi Mola'nın YouTube'daki kanalına konuk oldu ve konuşmasının bir bölümünde oğlu ile ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Peki Hazal Kaya'nın 'sahiplik' açıklaması neden önemli? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

'Köpeklerimizin bile sahibi değiliz'

Hazal Kaya, ünlü oyuncu Ezgi Mola’nın YouTube’daki kanalına konuk oldu ve konuşmasının bir bölümünde oğlu ile ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Ünlü oyuncu Hazal Kaya, "Oğlumu etik değerlerle büyütmekle mükellefim ama özel hayatında tercihlerine müdahale etmem. Bırakın çocukları, köpeklerimizin bile sahibi değiliz" ifadesini kullandı.

Burada önemli olan ne?

Bu ifadeyi ilk okuduğumda direkt yazı yazma ihtiyacı hissettim. Çünkü Hazal Kaya, çok önemli bir noktaya değinmiş. Öyle ki aile ve çocuk ilişkisi, modern dünyada oldukça tartışılan bir konu. Böyle olunca da her insan, konuyla ilgili birçok yorum yapabiliyor. Peki burada önemli olan ne?

Çocukların hayal kurma biçimleri bile farklılaştı

Evet, birçok insan eğer isterse çocuk yapabilir. Fakat zaten tartışma tam da burada başlıyor. Çünkü anne baba olmak, çocuk sahibi, çocuğun sahibi olmak gibi bir duruma evrilebiliyor. Tabii ki anne baba figürü, çocuk için çok önemli. Bir çocuğun etik değerleri içselleştirerek büyümesi ya da çocuğun anne babadan ne öğrenilebilecekse onları öğrenmesi önemli. Fakat Hazal Kaya’nın dedikleri bu noktada daha da anlam kazanıyor. Yani anne ve babanın çocuğun özel hayatına karışmaya başladığı noktada... Artık çok farklı bir dönemdeyiz ve çocukların hayal kurma biçimleri bile farklılaştı. Artık onlar kendi dünyalarını özgürce şekillendirmek istiyorlar. İşte burada ya Hazal Kaya gibi düşünüp onların bu yolculuğuna şahitlik eder, yanlarında dururuz ya da o çocuklarla mücadele ederiz. Fakat burada kimin kazanacağı çoktan belli gibi gözüküyor.

Benzer İçerikler