Geri Dön
K-Pop yıldızları ne zaman askere gidecek?

K-Pop yıldızları ne zaman askere gidecek?

K-Pop yıldızları denildiğinde akla gelen ilk grup BTS... İngilizce şarkıları 'Dynamite'le ortalığı sallayan BTS grubu üyeleri iddialara göre Güney Kore ekonomisine katkılarından dolayı askerlikten muaf tutulacakmış. Peki bu karar doğru mu? Başka ülkeler için de emsal bir karar olabilir mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Dynamite'le ortalığı salladılar

BTS grubu 'Dynamite' adını verdikleri İngilizce şarkılarıyla tüm dünyada fırtınalar kopartmayı başardı. ABD'de 1 numaraya, İngiltere'de 3 numaraya yükselen 'Dynamite' grubun bugüne kadar çıkarttığı en büyük hit'lerden biri oldu. Ancak grup şu aralar Güney Kore'de enteresan bir tartışmayı başlatmış durumda. K-Pop yıldızları ne zaman askere gidecek diye ciddi ciddi kafa patlatıyorlar Kore'de.

Askerlikten muaf mı tutulacaklar?

BTS grubunun çalıştığı şirketin halka arzı sonrasında piyasalarda hızlı yükselişi, Güney Kore'de K-Pop şarkıcılarının askerlik durumunu da tekrar gündeme getirdi. Söylentilere göre, şu anda dünyayı sallayan K-Pop şarkıcıları ve diğer ünlüler, ülke ekonomisine olan katkılarından dolayı askerlik hizmetinden muaf tutulacakmış. Bu iddia elbette K-Pop istikrarının sürmesini dileyen binlerce K-Pop hayranlarını sevindirmiş durumda.

Bir su markası olarak BTS...

Mantıklı mı? Tartışılır ama şöyle bir gerçek var, BTS grubu şu aralar ülkelerinin ekonomilerine can veriyor adeta. Daha önce aksesuardan oyuncağa, giyimden mobil oyuna birçok ürün çıkartan BTS grubu, son olarak da BTS marka şişe suyu çıkartmış! Şaka gibi değil mi? BTS marka su içebiliyorsunuz Kore'de artık. Tarkan'ı ya da Aleyna Tilki'nin bir su markası olduğunu düşünsenize? Komik değil mi? Ama işte BTS grubu öyle bir fenomen oldu ki hakkını veriyorlar şöhretlerinin. Askerlikten muaf tutulma ihtimalleri ise gerçeğe dönüştürdüğü takdirde diğer ülkelerin pop yıldızları için de emsal bir karar alınmasına sebep olabilir...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler