Geri Dön
Bir sonraki Süper Ay ne zaman? Süper Ay ne sıklıkla yaşanıyor?

Bir sonraki Süper Ay ne zaman? Süper Ay ne sıklıkla yaşanıyor?

31 Ocak 2018'de yaşanan Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması fenomeninin ardından herkes bir sonraki Süper Ay'ın ne zaman olacağını merak etmeye başladı. 2018 yılında başka Süper Ay gerçekleşecek mi? Süper Ay ne kadar sürede bir yaşanıyor? İşte Süper Ay hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

1 Ocak ve 31 Ocak 2018'de gerçekleşen Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması herkesi büyüledi. Aralık 2017 ve Ocak 2018 arasında toplamda 3 defa Süper Ay yaşandı.

Haberin Devamı

31 Ocak 2018'de Süper Ay fenomeni Süper Mavi Kanlı Ay Tutulması olarak gerçekleşti ve Amerika kıtası ve doğu yarım küre boyunca izlendi.

2018 yılında yaşanacak en görkemli 8 gök olayı...

Tam Ay Tutulması gerçekleştiği zaman Ay bazen kırmızı renkte görünür ve bu olaya Kanlı Ay Tutulması adı verilir. Tutulma sırasında Ay'ın kırmızı renkte görülmesinin sebebi, Dünya atmosferinin Ay ışığını bükmesi sonucu oluşur.

Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması kıyamet alameti mi?

Süper Ay nedir?

1979'da astrolog Richard Nolle, 'Süper Ay' terimini lugata kazandırdı. Richard Nolle, Süper Ay'ı, Ay'ın, Dünya yörüngesindeki en yakın konumundayken, yüzde 90'ının görünür olması olarak tanımladı.

Buna göre Süper Ay, Ay, yerberi konumundayken Dünya'ya 363 bin 300 km uzaklıkta yer alması anlamına geliyor. En yakın konumuna erişen Ay, bu sebeple biraz daha büyük görünüyor.

Haberin Devamı

Türkiye'den ve dünyadan Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması manzaraları...

2018 yılında gerçekleşecek bir sonraki Süper Ay ne zaman?

NASA'ya göre 2018 yılında gerçekleşen son Süper Ay 31 Ocak 2018'de yaşandı. Buna göre 2018 yılında başka Süper Ay fenomeni gerçekleşmeyecek.

Bir sonraki Süper Ay 21 Ocak 2019 tarihinde yaşanacak.

Süper Ay sırasında Ay, en uzak konumuna göre yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görünür.

Süper Kanlı Mavi Ay Tutulması depremleri mi tetikleyecek?

Süper Ay ne sıklıkla gerçekleşir?

Süper Ay fenomeni son derece nadir görülen bir gök olayıdır. Genellikle her 14 kamer ayında bir ya da Dolunay sırasında yaşanır.

Süper Ay'ın en etkileyici göründüğü son tarih 14 Kasım 2016 tarihidir. Bu tarihten önce en etkileyici Süper Ay, 26 Ocak 1948 tarihinde gerçekleşmiştir.

Bir sonraki en etkileyici görünümlü Süper Ay 25 Kasım 2034 tarihinde yaşanacaktır.

Mavi Ay nedir? Süper Mavi Ay Tutulması ne zaman?

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler