Geri Dön
Uzayda 9 cm uzadığını söyleyen astronot aslında 2 cm uzamış

Uzayda 9 cm uzadığını söyleyen astronot aslında 2 cm uzamış

Japon Astronot Norishige Kanai, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda üç hafta geçirdikten sonra 9 santimetre uzadığını söylemişti. Daha sonra ölçüm hatasını yaptığını açıklayarak özür diledi. Meğer sadece 2 santimetre uzamış.

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

Minyonlara müjde…Yer çekimsiz ortamda omurlar üzerinde baskı olmadığı için insan omurgası uzayabiliyor.

Haberin Devamı

Astronot Norishige Kanai, 3 haftadır Uluslararası Uzay İstasyonu’nda bulunduğu sırada sosyal medya hesabından boyunun 9 cm uzadığını söylemişti. Twitter hesabından paylaştığı mesaj şöyle: "Herkese merhaba. Büyük bir duyurum var. Uzaya ulaştıktan sonra vücut ölçümlerimiz yapıldı. Wow WowWow.. 9 cm uzamışım. Üç hafta içinde bir bitki gibi büyüdüm. Liseden beri böyle bir şey yaşamamıştım. Geri döndüğümde Soyuz'un koltuğuna oturup oturamayacağım konusunda biraz endişeliyim"

Mesajın ardından astronot uzay aracının koltuğuna sığacak mı diye endişe ederken, Norishige Kanai kendi kendini düzeltti. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda boyunun 9 santimetre değil sadece 2 santimetre uzadığını belirtti ve ölçümle ilgili bir hata olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Norishige Kanai, "Twitter hesabımdan böyle yanlış bir paylaşımda bulunduğum için gerçekten çok üzgünüm" dedi.

Bu arada uzmanlar astronotların uzayda uzayabileceğini ancak ölçülerin kişilerin vücutlarına göre farklılık gösterdiğini söylüyor.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler