Geri Dön
Dünyada görülen en ilginç gelenekler

Dünyada görülen en ilginç gelenekler

Dünya üzerinde onlarca, yüzlerce kültür bulunmakta. Coğrafya, insan yaşamları bu gelenekleri şekillendiriyor. Bizler de Molatik olarak ilginç gelenekleri merak ettik. İşte dünyadan ilginç gelenekler.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Reddetmek ayıptır

Haberin Devamı

Rusya’da size birisi votka ikram ederse ikramı geri çevirmek büyük ayıp sayılıyor. Tamamını da bitirmeniz gerekiyor o votkanın.

Evlenmek yasak

Kuzey Kore kapalı bir kültür olmasıyla meşhur. Bilinen bir gelenek var Kuzey Kore’de. Erkekler 27, kadınlar 25 yaşından önce evlenemiyorlar. Gelenek değil bildiğiniz kanunen yasak. Önce devlete karşı görevlerini yerine getirip sonra evleniyorlar Kuzey Kore’de.

Çalışmak yasak

İspanyolların bilinen en büyük geleneği siesta sanırım. Öğlenleri biraz kestiren İspanyollar bu saatlerde çalışmıyorlar.

Saçlarını kazımalarının nedeni

Budizm denince akla gelen ilk şey turuncu kıyafetler ve kazınmış saçlarıdır. Peki, Budistler neden saçlarını kazıyorlar? Budizm’de saçların tamamen kesilmesi dünyevi isteklerden arınmak anlamına geliyormuş.

Haberin Devamı



Kilo almanız gerekiyor
Bir kadın olarak Moritanya’da evlenmek mi istiyorsunuz? O zaman 60 ila 100 kilogram arasında olmanız lazım. Balık etli kadın Moritanya’da makbulmüş. Eğer kilo almazsanız aileniz sizi cezalandırır.

Saygısızlık belirtisi

Japonlar da bizim gibi eve girerken genellikle ayakkabılarını çıkarıyorlar. Bizimki hijyenden ancak onlarınki inançtan kaynaklanıyor. Ev sahibine saygı duyulduğu için ayakkabı çıkarılıyormuş. Çıplak ayakla da birinin evine gitmeyin çünkü Japonya’da evde çıplak ayakla durmanızda saygısızlık belirtisi.

Tükürmek mi? Garip

Afrika’daki Masai Kabilesi ilginç bir adete sahip. Selamlaşmak için birbirlerine tükürüyorlar. Kötü şanstan uzak tutsun diye. Bizdeki “Aman nazar değmesin tutututu” gibi bir şey sanırım.

Benzer İçerikler