Geri Dön
Roket adam Dünya'nın düz olduğunu yine kanıtlayamadı

Roket adam Dünya'nın düz olduğunu yine kanıtlayamadı

Düz Dünya Teorisi'ni kanun haline getirmek isteyen ve bu uğurda kendisini bir rokete bağlayarak uçmayı planlayan amatör bilim insanı Mike Hughes'ın son fırlatma girişimi de başarısızlıkla sonuçlandı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Son birkaç aydır Dünya'nın aslında düz olduğuna dair çok sayıda iddia ortaya atılıyor. Ünlü isimlerden tutun da bilim dünyasına kadar çok sayıda kişi, Dünya'nın düz olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

Amatör bilim insanı ve komplo teorisyeni Mike Hughes'ı hatırlarsınız. Roketle havaya uçmayı ve bu sayede Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamayı planlayan bir çılgın.

Ev yapımı roketi ile kendisini fırlatma denemesini tekrar gerçekleştiren Mike Hughes, bu anları Noize TV üzerinden canlı yayınladı.

Fakat, Mike Hughes son denemesinde de başarısız oldu ve roketi fırlatamadı. Bu sebeple Dünya'nın düz olduğunu da kanıtlayamadı.

Mike Hughes, olaya tanıklık etmek için orada bulunan bir grup gazeteciye, fırlatılışın gerçekleştirilememesinin sebebinin 'kusurlu piston ya da şişmiş o halkalı conta' olabileceğini söyledi.

Roket adam Mike Hughes, bu hafta içinde bir fırlatma denemesi daha gerçekleştirebileceğini fakat Salı günü görülecek bir davasının olduğunu ve bu sebeple bir başka tarihte tekrar denemesini yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

Dünya'nın düz olduğunu roketle uçarak kanıtlayacak!

Düz Dünya Teorisi'nin tutkulu savunucularından olan Mike Hughes, roketle kendisini fırlatacağını açıklamasının ardından ABD Arazi Yönetimi Bürosu'nun engeline takılmış ve büro, muhtemel bir denemenin kamuya açık bir araziye çakılma ihtimali sebebiyle duruma el koymuştu.

Hughes, Kaliforniya Çölü'nde kendisini yerden 550 metre yüksekliğe fırlatmayı ve bir paraşütle yere inerken yeryüzünün fotoğraflarını çekerek gerçekte Dünya'nın düz olduğunu kanıtlamayı planlıyor.

550 metre kulağa biraz komik bir rakam gibi geliyor. Birçok tepe ve hatta bazı gökdelenlerin boyu 500 metre civarında. Yani bunu illa kanıtlamak istiyorsa halihazırda bu yüksekliklere sahip zirvelere çıkabilir. Fakat Hughes, ancak kendi yöntemi ile bunu kanıtlayabileceğine inanıyor.

Aslına bakılırsa bu Hughes'ın ilk denemesi de değil. Ocak 2014'te Hughes, Arizona eyaletinin Winkelman bölgesinde kendisini roketle havaya fırlatmış ve 1374 metre irtifaya çıkmıştı. Fakat g kuvveti sebebiyle yere çakılan Hughes tam 3 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermişti.

Peki Dünya'nın yuvarlak ve kavisli olduğunu çıplak gözle anlayabilmemiz için yerden ne kadar metre yükselmemiz gerekir? Bunun için ancak 10 bin 700 metre yüksekliğe çıkmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Düz Dünya Konferansı, NASA'nın yalanlarını ortaya çıkaracak!

NASA'nın insanlara Dünya'nın yuvarlak olduğu yalanını söylediği öne sürülüyor. Fakat Dünya yörüngesindeki uyduların hepsi NASA'ya ait değil. Rusya'nın, Çin'in, Japonya'nın ve hatta Türkiye'nin de uzayda birçok uydusu bulunuyor. Eğer gerçekten ortada bir yalan varsa, tüm hükümetler yalan söylüyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler