Geri Dön
Stres ve kaygıyı önlemeye yardımcı olan şeyler

Stres ve kaygıyı önlemeye yardımcı olan şeyler

Kronik anksiyeteden, geçmeyen kaygı ve stres nöbetlerinden şikayetçiyseniz; bu hisleri yönetmenin ne kadar zor olduğunu da bilirsiniz. Panik yapmanın gereksiz olduğu durumlarda bile neden endişeli hissettiğinizi anlayamazsınız bir türlü. Bu da halihazırda artmış olan stres seviyenizi iki katına çıkarır. Asabınız iyice altüst olur. Halbuki endişelerinizle günden güne başa çıkmanıza yardımcı olabilecek bazı hobiler var.

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Egzersiz


Spor yapmak ruh halinizi bir anda rahatlatmaz ama uzun vadede gerginlik ve endişeyi hafifletir. Egzersiz yaparken vücudunuz mutlu hissetmenize yardımcı olan endorfinleri salgılar. Kaygı durumuna karşı savaşmanız için gereken miktarı verir. Kısa bir yürüyüş veya egzersiz için vakit yaratmalısınız. Küçücük bir yürüyüş sonrası bile, kaygının saatlerce geri gelmediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.


Meditasyon


Bu ara nereye baksak meditasyon yapan insanlar görür olduk. Kabul edelim ki meditasyon işinin popülaritesi gittikçe artırıyor. Mutlaka siz de 'var olma', 'nefeste kalma' hakkında konuşan birilerini görmüş veya duymuşsunuzdur. Hemen alay etmeyin! Meditasyon yaptığınızda hakikaten sakinleşir ve odaklanırsınız. Düşüncelerinizi kontrol altına alır, panik atağınızı yönetir ve anksiyete döngüsünü bozabilirsiniz. Nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz, basit meditasyon egzersizleri boyunca size rehberlik edecek uygulamaları telefonunuza indirebilirsiniz.


Günlük tutmak


Hayal kırıklıklığı, korku ve gerilmelerinizi yazarak ifade etmek, kafanızdaki gerginliği gidermeye yardımcı olur. Online bir günlük tutmak, gerçekten nasıl hissettiğinizi paylaşmanız için güvenli bir yer aynı zamanda! Yaratıcılık için bir çıkış noktası bile olabilir. Duygularınızı istediğiniz gibi yazmanın veya çizmenin tadını çıkarın. Yetenekli bir yazar olmanıza hiç gerek yok. Cümleleriniz istediğiniz her şeyi içerebilir. Sonuçta hiç kimse siz istemedikçe okumayacak.


Bir enstrüman çalmak veya müzik dinlemek


Bir enstrüman çalmak son derece terapötik olabilir. Zihniniz nota ve melodiye odaklanınca panikten uzak durmak zorunda kalacak. Hemen şu an, sandığa kaldırdığınız o eski gitarın tozunu alın! Müzikal bir kulağınız yoksa da endişelenmeyin. Müzik dinlemek de son derece rahatlatıcı. Müzikal tercihlerinizin hissettiğiniz stres veya paniği iki katına çıkarmadığından emin olun yeter! (Megadeth'i daha sonra dinlersiniz, şimdi sırası mı?)


Bahçeyle uğraşmak


Daha önce hiç bağla bahçeyle uğraşmamış olabilirsiniz, ancak anksiyete ile savaşmak için bahçe olaylarına girmeniz şart. Bahçecilik, ciddi bir iş yükü ve bakım gerektiriyor. Bitkilerinizi iyi yetiştirmek için saatler harcayacak, böylece zihninize odaklanacak bir şeyler vermiş olacaksınız. Ve emin olun bu işin meyvelerini (kelimenin tam anlamıyla) göreceksiniz. Hem eğlenecek, zihninizi rahatlatacak, hem de kendi yiyeceklerinizi veya bitkilerinizi yetiştirmenin mutluluğunu yaşayacaksınız.

Benzer İçerikler