Son dakika stres haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan stres gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan stres haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 13.868 stres haberi bulunmuştur.
Yüzünüzdeki lekeler lupus belirtisi olabilir! Pek çok organı etkileyebiliyorHalk arasında kelebek hastalığı olarak adlandırılan lupus, bağışıklık sisteminin vücudu hedef alarak pek çok organı etkileyebildiği kronik bir rahatsızlık. Uzm. Dr. Füsun Topçugil, lupusun düşündüğünüzden daha yaygın olduğunu belirterek, “Lupus hastalığı bulaşıcı değildir. Ancak erken fark edilmezse, etkileri ciltle sınırlı kalmayıp böbrekler ve kalp dahil olmak üzere birçok organı etkileyebilir” diyor.
Ödemiş’ten bir acı haber dahaİzmir’in Ödemiş ve Buca ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alınırken, Ödemiş’te alevler arasında kalarak ağır yaralanan Beydağ Orman İşletme Şefliği’nde görevli şoför Ragıp Şahin (45), tedavi gördüğü İzmir Şehir Hastanesi’nde dün şehit oldu.
İstanbul'da 3.8 büyüklüğünde deprem! Uzmanlardan uyarı geldiİstanbul'un Silivri ilçesi açıklarında deprem meydana geldi. İstanbul'un birçok noktasında hissedilen depremin büyüklüğü 3,8 olarak açıklandı. Deprem sonrası Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözümÇoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.
Ter kokusuna içten müdahale! Her gün için, Saraçoğlu formülüyle ıslaklık da kalmıyorSıcak yaz günlerinde ya da stresli anlarda aşırı terleme ve ter kokusu, pek çok kişinin ortak sorunu haline gelebiliyor. Havanın sıcaklığı, baharatlı yiyecekler, soğan-sarımsak gibi kokulu gıdalar ya da bazı sağlık sorunları ter kokusunu daha belirgin hale getirebiliyor. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği, ter kokusunu ortadan kaldıran doğal formül bu sorunla başa çıkmanızda size yardımcı olacak.
Saç dökülmesine basit çözümler! İçeriden desteklemek önemli, bunları sürünModern yaşamın yoğun temposu, iş yükü, sınav kaygısı, ekonomik zorluklar ve sosyal baskılar. Günümüzde neredeyse herkesin ortak paydası haline gelen stres, sadece ruh sağlığını değil, fiziksel görünümü de olumsuz etkiliyor. Bu etkilerden en görünür olanı ise saç dökülmesi.
Küresel ısınma uykumuzu bölüyorİklim değişikliğinin gece uykularını tehdit ettiğini ortaya koyan yeni bir bilimsel araştırma, sağlıklı bir uyku için alarm veriyor.
Marmara'da peş peşe depremlerBursa Gemlik, 3.9'luk depremin ardından bir kez daha sallandı. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamaya göre; merkez üssü Gemlik olan depremin şiddeti 4.2 olarak açıklandı.
Son dakika... Marmara'da peş peşe depremler! Prof. Dr. Pampal: Hayra alamet değilBursa Gemlik, 3.9'luk depremin ardından bir kez daha sallandı. AFAD’dan yapılan son dakika açıklamaya göre; merkez üssü Gemlik olan depremin şiddeti 4.2 olarak açıklandı. Art arda yaşanan depremlerin ardından CNN Türk'e konuşan Prof. Dr. Süleyman Pampal; çok hayra alamet şeyler değil diyerek "Bundan sonra daha büyük bir depremin ortaya çıkma ihtimali söz konusu" diyerek çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Burun kenarındaki kıllar canınızı sıkmasın! Bu temizleme teknikleriyle yok oluyorBurun kenarında çıkan ince ya da sert yapılı tüyler genellikle hormonal değişimlerin, genetik yatkınlığın veya cilt tipine bağlı olarak gelişen doğal bir durumdur. Özellikle yüz bölgesindeki kıl kökleri, bazı dönemlerde daha aktif hale gelir. Bu durum, kadınlarda adet döngüsü, hamilelik ya da menopoz gibi hormonal dalgalanmalarda daha da belirgin olabilir. Stres, yanlış cilt bakım ürünleri veya gözenek tıkanıklıkları da kıl oluşumunu tetikleyebilir.
Daha iyi yaşlılık için 7 öneriYaşlanmak kaçınılmaz ama nasıl yaşlandığımız bizim elimizde. Genetik miras, yaşam tarzı nasıl yaşlanacağımızı belirlese de sağlıklı yaşlanmak için tek başına çaba yetmiyor. Sosyal destek, Akdeniz diyeti, egzersiz, uyku, sosyal ilişkiler, stres yönetimi, temiz çevre ve hobiler yaşlılığı yük olmaktan çıkarabilir.
6 Şubat depremlerini tahmin etmişti! Yeni açıklama: Kötü senaryoya hazır olmamız gerekiyorSivas'ın Ulaş ilçesinde meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından konuşan Deprem Bilimci Serkan İçelli, Tecer segmentinde 7 üzeri büyüklüğünde bir deprem beklenmediğini belirterek, fayın çevresindeki kılcal kırıkların ise 6.2 büyüklüğüne kadar deprem üretebileceğini ve kötü senaryoya her zaman hazırlıklı olunması gerektiğini ifade etti.
Coğrafya demansın da kaderiİnsan ömrünün uzaması ve yaşlı nüfusun artışıyla birlikte, halk dilinde ‘bunama’ olarak bilinen demans hastalığında da dikkat çekici bir artış oldu.
Üniversiteler sokağa indi, bilim toplumla buluştuVapurlardan şehir meydanlarına, madenlerden köy kahvehanelerine 81 ilde, 150’yi aşkın üniversite, bilimi toplumla buluşturdu. Vatandaşlar, genetik, yapay zekâ, tarım gibi farklı alanlarda bilim insanlarından eğitim aldı, merak ettiklerini sordu.
Cemal Hünal: ‘Issız Adam’ benim dönüm noktamÇağan Irmak’ın yazıp, yönettiği başrollerinde Melis Birkan ile Cemal Hünal’ın oynadığı “Issız Adam”, 43 hafta kaldığı vizyonda 2 milyon 788 bin 550 kişinin izlediği bir filmdi. Hollywood’da yeni trend, eski filmleri ve dizileri yeniden çekmek. Tek tük olsa da bizde de bunu yapanlar var ama “Issız Adam”ın yapımcısı Most Production, farklı bir işe imza atarak 2008 yapımı “Issız Adam” filmini 27 Haziran’da ikinci kez vizyona soktu.
Deniz ve kum romatizmaya iyi gelir mi?Deniz suyunun kaldırma kuvveti ağrıyı azaltıyor, kum kasları gevşetebiliyor. Ancak her romatizma hastası aynı faydayı görmeyebilir; yanlış uygulamalar ağrıyı artırabilir. Uzm. Dr. Fikriye Sinem İnce, "Doğal yöntemlerden önce mutlaka hekime danışılmalı" uyarısında bulunuyor
Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyorErgenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.
Naci Görür’den Adana depremi sonrası kritik uyarı! 7 büyüklüğünde deprem üretebilirAdana'da bu sabah 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası vatandaşlar sokaklara döküldü. Korkutan depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür kritik uyarı geldi. Prof. Dr. Görür, "Deprem Saimbeyli Fay Zonunda. Bu zon sol yönlü, doğrultu atımlı. Yaklaşık 40 km uzunlukta ve 7,0’ye varan fay üretim kapasitesinde” dedi.
Stres ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.