Geri Dön
Cassowary: Dünyanın en tehlikeli kuşu hakkında bilgiler

Cassowary: Dünyanın en tehlikeli kuşu hakkında bilgiler

Cassowary kelimesinin anlamını internet kullanıcıları son dönemlerde merak ediyor. Cassowary ne demek? İşte cassowary hakkında bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Cassowary ne demek?

Casuarius cinsine ait olan dünyanın en tehlikeli kuşu Cassowary, uçamamalarına rağmen oldukça iri ve tehlikelidir. Deveye benzeyen bu canlılara 'tepeli devekuşu' da denir. Özellikle Avustralya ve Yeni Gine'deki ormanlarda görülürler.

Cassowary özellikleri

Cassowary'lerin boyları, devekuşları kadar uzun olmaz. Dünyanın en ağır ikinci kuş türüdür. Vücutları, uzaktan bakıldığında kıla benzeyen tüylerle kaplıdır. Renkleri yaşadıkları bölgelere göre değişir. Çoğunlukla siyah olmalarına rağmen göz alıcı renkte olanlar da vardır. Ortalama ömürleri 50 yıldır. Bu bağlamda, dünyanın en uzun yaşam süresi olan üçüncü kuş türü de diyebiliriz.

Dünyanın en tehlikeli kuşu

Cassowary'ler ağır olmasına rağmen kondisyonları yüksektir. Hızlı koşan cassowary'lerin ayaklarındaki 10 santimetre uzunluğundaki pençeleri çok tehlikelidir. Kendilerine saldıran insanları, pençeleri sayesinde öldürdükleri sıklıkla haberlere konu olur. Hatta, Yeni Gine ormanlarındaki Amerikan askerlerini öldürdüklerine dair de çeştili iddialar var.

Çiftleşme dönemleri

Cassowary'ler çoğunlukla yalnız yaşar, çiftleşme ve yumurtlama dönemlerinde ise diğer cassowary'lerle buluşurlar. Cassowary'lerin çiftleşme dönemi haziran ile eylül arasındadır. Bu dönemde bir dişi birden fazla erkekle de çiftleşebilir. Ortalama boyları 1.5-1.7 metre arasındadır. Dişileri, erkeklerine göre daha gösterişlidir. Çoğunlukla meyve ile beslenen cassowary'ler daha çok yağmur ormanlarında yaşarlar.

Benzer İçerikler