Geri Dön
Pandemiye rağmen karavan tatili yapılabilir mi?

Pandemiye rağmen karavan tatili yapılabilir mi?

Karavan demek özgürlük demek! Hiç düşündünüz mü ''Evi kapasam da karavanda yaşasam'' diye? Bir şeyler yapmalıydık. Evde duramazdık daha fazla. Üretmeliydik, gezmeliydik ama korunmalıydık elbette...

CEM ÖZKÖK
CEM ÖZKÖK

Meğer ne çok kişinin hayaliymiş karavanlar... Bu 'karavan kültürü' hep vardı aslında bir yerlerde ama pandemiyle birlikte 'popüler tatil kültürü' haline geldi. Bu dönemin bana kattığı en güzel şeylerden biri, izole olmaya çalışırken doğayla yaşadığım müthiş uyum oldu. "Keşke daha önce keşfetseymişim" dediğim ancak her şeyin doğru bir zamanı olduğuna inanan biri olarak, geç olsa da bu kültür ile tanıştım ve karantinalarım çok keyifli hale gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Hafta sonu yasaklarını fırsata çevirdim ve karavanda yaşayarak 'yasaklı ama özgür' yaşamaya başladım. Öyle bir duygu ki; doğanın içinde yaşıyorsunuz, 7-24 temiz oksijen alıyorsunuz, sabah denize ya da göle karşı uyanıyorsunuz, herkes evdeyken siz açık havada oturuyorsunuz. ''Temiz hava ne büyük zenginlik'' bunu anlıyorsunuz. Ben titiz bir Başak burcu olarak, yapamam edemem derdim hep. Öyle bir yaptım ki ben bile inanamadım. Kesinlikle tecrübe etmenizi isterim. İster evcil hayvanlarınız ile ister çocuklarınızla, ister arkadaşlarınızla beraber gidebileceğiniz müthiş bir seçenek bence. Birçok karavan mevcut artık; 2 kişilik, 3 kişilik, isteğe göre değişiyor.

En çok sorulan sorular

  • Karavanı satın almak zorunda mıyız?

İstediğiniz süre boyunca kiralayabiliyorsunuz.

Haberin Devamı
  • Ehliyet olayını ne yapacağız?

B sınıfı ehliyet yeterli olacaktır :)

  • İlk ulaşım için nasıl bir yol izliyoruz?

Arabanız ya da toplu taşıma ile karavan şirketinin olduğu yere gidip özel aracınız ile geldiyseniz eğer park edip eşyalarınızı yükleyip yola koyuluyorsunuz.

  • Karavanda neler var?
  1. Isınma sistemi
  2. Duş imkânı
  3. Tuvalet
  4. Mutfak alanı, ocak, mutfak araç gereçleri
  5. Masa
  6. Yatak
  7. Koltuk
  8. Televizyon
  9. Bahçe için portatif masa-sandalye
  10. Mini buzdolabı

Kısaca bir evde ne olması gerekiyorsa hepsi mevcut. Konforuna düşkün olanlar için de ideal. Mesela ben doğayı çok seviyorum ancak konforuma da düşkünüm. Belki de karavanda her imkân olduğu için çok keyif alıyorum...

  • Tuvalet sistemi nasıl?

Tuvalet için ayrı bir pis su tankı bulunuyor. Atıklar, ufak jet motoruna benzer bir sistemle dışarı fışkırtılıyor ve bu sistem genelde aracın altında ya da yan tarafında oluyor. Suyun içine atılan asitli mavi su ile de dışkılar parçalanıp doğaya zarar vermeyecek uygun bir alana dökülüyor.

  • Yasakta karavanla nasıl geziyoruz?

Hafta sonu karavanla seyahat edemezsiniz, evet, ama park halinde bir tesis içinde konaklama hakkınız var. Karavan ev grubuna girdiği için sorun olmuyor.

Pandemiye rağmen karavan tatili yapılabilir mi

Nerede konaklayabiliriz?

İznik Gölü çevresi bu konuda çok başarılı. Bir buçuk saatlik mesafe ile hem pazartesi günü İstanbul'a işe dönüş çok kolay oluyor hem de yollarda çok zaman harcamamış oluyorsunuz. Bizim kaldığımız doğa tesisi aile işletmesi olup fiyatları da inanılmaz uygun ve nezih bir tesis. 60 yıllık evli bir çiftin sıcak misafirperverlikleriyle, organik köy kahvaltılarıyla, yayın balığının müthiş lezzetiyle, göl manzarası ile, ağaçtan yediğiniz mandalinaları ve sobada tüten çayınız ile keyfin doruklarını yaşayacaksınız. Yine yakın yerlere gitmek isteyenler için Ağva tarafında da harika tesisler var. Karavanla sadece hafta sonu yasaklarında değil uzun süreliğine sabit konaklamadan gezmek isteyenler için ise tesise ihtiyaç yok. Türkiye'nin her yerinde herhangi bir ormanda bile kalabilirler.

Haberin Devamı
  • Karavan ile tesiste konaklamanın faydaları neler?

Ortak alan banyo, oda, restoran vs. her imkân bulunuyor. Karavanın elektriğini ve suyunu doldurmak için priz, su imkânı vs. hepsini sağlıyorlar.

  • Yanımıza ne alalım?

İlk kez tecrübe ettiğimde yanıma ne bulduysam almıştım; merhemler, tuvalet kağıdı, havlu, yastık... Aklınıza ne gelirse! Sonra abarttığımı fark ettim ve ikinci kez daha da bilinçli olarak az eşya ile gittim. Kupa, kişisel havlu, malum Instagram fotoğraf çekimleri için birkaç havalı üst baş, bolca çorap, temizlik malzemesi, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, fener, powerbank, kişisel eşyalar... Tesis içindeyseniz çoğu şeye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Benzer İçerikler