Geri Dön
Parçalı Güneş Tutulması ne zaman? Türkiye'den görülecek mi?

Parçalı Güneş Tutulması ne zaman? Türkiye'den görülecek mi?

28 Temmuz'da gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması'nın ardından dünya şimdi de Parçalı Güneş Tutulması'nı bekliyor. Parçalı Güneş Tutulması ne zaman olacak? Parçalı Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Parçalı Güneş Tutulması en iyi nereden görülecek? işte Parçalı Güneş Tutulması hakkında bazı bilgiler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Parçalı Güneş Tutulması 28 Temmuz 2018'de gerçekleşen Kanlı Ay Tutulması'ndan 15 gün sonra yani 11 Ağustos 2018'de gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Parçalı Güneş Tutulması sırasında Yeni Ay evresinde olan Ay, Dünya'nın bazı bölgelerinde Güneş'in yüzde 65'lik kısmını örtecek.

Parçalı Güneş Tutulması hangi ülkelerde izlenebilecek?

11 Ağustos 2018'de gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması ne yazık ki Dünya'nın her yerinden izlenemeyecek. Ay'ın Güneş'i öreterek Dünya üzerine düşürdüğü gölgesi çok büyük olmadığı için yalnızca bazı bölgelerde Parçalı Güneş Tutulması gözlemlenebilecek.

Parçalı Güneş Tutulması yalnızca Kuzey Yarım Küre'de görülecek. Kuzey ve Doğu Asya, İskandinavya'nın bazı bölgeleri, İzlanda, Grönland, Kanada ve çevresinde Parçalı Güneş Tutulması izlenecek. Parçalı Güneş Tutulması Türkiye'den izlenemeyecek.

Parçalı Güneş Tutulması'nın en net görüleceği yer, Güneş'in yüzde 50'sinin örtüleceği Rusya'nın Yakutistan Cumhuriyeti olacak. Bu oran Norveç'e bağlı Svalbard Adası'nda yüzde 45, Çin ve Güney Kore'de yüzde 20, Oslo, Stokholm ve Helsinki'de yüzde 4, Sankt-Peterburg'da yüzde 9 olacak. Tutulmanın en net görülece yer Kuzey Kutup Noktası olacak ve burada Güneş'in yüzde 65'i siyaha bürünecek.

Haberin Devamı

Parçalı Güneş Tutulması ne zaman?

11 Ağustos 2018 Cumartesi günü Türkiye saati ile 11:02'de başlayacak olan Parçalı Güneş Tutulması saat 12:46'da doruk noktasına çıkacak ve saat 14:30'da sona erecek.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler