Geri Dön
Bill Gates'in aşılarla derdi ne?

Bill Gates'in aşılarla derdi ne?

Koronavirüs salgını tüm dünyada etkili olmaya başladığı günlerden bu yana aşı karşıtlığı tekrar gündeme gelmeye başladı. Bu tartışma uzun zamandır aşı çalışmaları yapan Bill Gates’i de hedef alarak devam etti. Peki, Bill Gates’in aşılarla derdi ne ve neden aşı karşıtlığı yükselişte?

Selami ÖKTEM
Selami ÖKTEM

Aşı; bir hastalığa yakalanmadan önce o hastalık mikrobunun zayıflatılarak vücuda verilmesi olarak tanımlanabilir. Böylece vücut hastalığa karşı antikor üretiyor ve bağışıklık sistemini hastalığa karşı kuvvetlendiriyor. Böylece vücut, hastalığa yakalansa bile güçlü bir savunma ile onu alt edebiliyor. Buraya kadar her şey normal görünse de aşı karşıtlarına da kulak vermekte fayda var.

Haberin Devamı

Bill Gatesin aşılarla derdi ne

"Artık gerek yok" diyorlar

Öncelikle aşı karşıtlarına göre “Artık insanlık hastalıklara karşı doğal olarak bağışıklık kazanmış durumda, bu yüzden de aşıya gerek yok.” Evrim düşüncesine de uygun olan bu görüş her ne kadar akla yatkın gelse de Koronovirüs salgını sürecinde de gördüğümüz gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Yaşadığımız salgın süresince en kolay çıkış yolumuzun aşı olduğu tüm dünyanın tamamen aşı üretimine odaklanmış olmasından da belli olmaktadır.

Aşı karşıtlığının bir diğer sebebi ise; insanların hastalıkları doğal yaşamın bir parçası olarak görmesi geliyor. Dünya üzerinde bulunan çeşitli dini inançlara sahip birçok insan kaderci bir yaklaşımla “Ne olacaksa zaten olacak” şeklinde bir düşünceye kapılarak aşılara karşı çıkabiliyor. Oysa önlemini alabilecekken bile bile hastalığı kabul etmek akla uygun olamaz. Buna en güzel örneklerden biri de Fransa'nın Mulhouse kentindeki bir kilisede gerçekleştirilen toplantı sonucu virüsün hızla yayılarak Fransa'da Mulhouse kentini hastalığın merkezlerinden biri haline getirmesi örnek olarak verilebilir.

Haberin Devamı

Bill Gatesin aşılarla derdi ne

Komplo teorileri ve soru işaretleri

Aşı karşıtı olan insanların bir çoğu ise özellikle aşı firmalarının bu işi tamamen ticari bir amaçla yaptıkları ve aşıların içindeki bazı bileşenlerin insanlara zarar verebileceği gerekçeleri ile aşılara başka bir ifade ile aşı yaptırmaya karşı çıkmaktadırlar. Bu düşünceler aşı karşıtlığının günden güne popüler olmasına da neden olmaktadır. Ayrıca aynı düşünüş biçimi Bill Gates'i de yazımızın konusu haline getirmektedir. Çünkü Bill Gates aşı çalışmaları yapan firmalara kendi yardım vakfı aracılığı ile fon sağlayarak bu çalışmaları desteklemektedir. İşte bu yüzden de halihazırda doğrudan veya dolaylı şekilde aşı çalışmaları yapan birçok firma ile de bağlantısı bulunan Bill ve Melinda Gates Vakfı insanların aklında hem soru işaretleri hem de çeşitli komplo teorileri oluşmasına sebep olmaktadır.

Bill Gatesin aşılarla derdi ne

'Çip' iddiaları

Ortaya atılan komplo teorilerinden biri Bill Gates' in aşılar aracılığı ile tüm insanlığı kontrol altına alabileceği şeklindedir. Aşı içerikleri konusunda şüpheli olan aşı karşıtları özellikle tüm insanlığın aşı olmak için sıraya gireceği Koronovirüs gibi salgın hastalıkları fırsat bilecek aşı firmalarının insanlara aşılar aracılığıyla çip takabileceklerine inanıyorlar. Bu konuda açıklama yapan Bill Gates bu tartışmaların ne zaman ve nasıl ortaya çıktığını anlamadığını söyledi. Bu tartışmalara şahsen ben de şaşıyorum. Yıllar önce söylenmiş bir latin atasözü der ki "Damnant quod non intelligunt" yani " Anlayamadıkları şeyleri kınarlar." Belki de durum bundan ibarettir. İnsanlar bu kadar varlıklı ve güçlü birinin neden bencilce davranmadığını anlamakta zorlanıyorlardır.

Haberin Devamı

Bill Gatesin aşılarla derdi ne

Aynı anda yapılamaz mı?

Dünyanın en zengini unvanını yıllarca taşımış ardından emekli olup bir yardım vakfı kurarak insanlığa yardımcı olmak için çaba harcayan birinin, tüm insanlığı kendi gücü için kontrol etmek isteyeceğine inanamıyorum. Komplo teorisi kuracak olsam da bunu aşı ile değil örneğin tüm dünyanın kullandığı cep telefonları ile yapardım diye düşünüyorum. Hepimizi hipnoz altına alacak bir uygulama ile tüm insanlık kontrol altına daha kolay alınabilir ya da herkesin kullandığı bir mesaj uygulaması aracılığıyla da insanlar yavaş yavaş ama zamanla kontrol altına alınabilir. Neden birçok insanın ölümüne sebep olacak bir virüs çıkarıp sonra da aşı bulup insanlara çip takmak isteyeyim ki? Aynı anda tüm dünyaya aşı servisi yapılması mümkün olmaz ama aynı anda tüm dünyaya mobil bir uygulama ile ulaşılabilinir.

Haberin Devamı

Bill Gatesin aşılarla derdi ne

Peki ya cep telefonları?

Aslında sözün özüne bakacak olursak aşı karşıtlarının ortaya attığı çip mevzusunu bizler yıllardır kullandığımız cep telefonlarımız ile zaten takmış durumdayız. Cep telefonlarımızın GPS özellikleri sayesinde de attığımız her adımı takip edilebiliyoruz. Örneğin devletler Koronovirüs'e yakalanan hastaları ya da temaslı kişileri bu yöntemle takip edebiliyorlar. Bill Gates'in bu alanda herhangi bir çalışmada adı geçmediğine göre aşılarla olan tek ilişkisi insanlığın geleceğine faydalı bir şeyler yapabilmek olsa gerek.

Benzer İçerikler