Geri Dön
Çin Yeni Yılı nedir? Çin Yeni Yılı ne zaman?

Çin Yeni Yılı nedir? Çin Yeni Yılı ne zaman?

Milyonlarca insan tarafından kutlanan Çin Yeni Yılı nedir? Çin Yeni Yılı'nı hangi ülkeler kutluyor? Çin Yeni Yılı ne zaman ve nasıl kutlanır? Çin Yeni Yılı'na göre 2018'de hangi yıla gireceğiz? İşte Çin Yeni Yılı hakkında bilmeniz gereken her şey...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Bahar Festivali olarak da bilinen Çin Yeni Yılı Çin Takvimi'ndeki en önemli kutlamadır. Çin kültüründe her yeni yıl 12 Zodyak hayvanının biri tarafından temsil edilir. Zodyak hayvanları fare, öküz, kaplan, tavşan, ejder, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuzdur.

Haberin Devamı

Çin Takvimi'ne göre her 12 yılda bir döngü başa döner. Çin Takvimi'ne göre 2017 yılı Horoz Yılı'ydı. Döngüye göre bir sonraki Horoz Yılı 2030'da yaşanacak.

2018'de hangi Çin Yeni Yılı'na giriliyor?

Çin Takvimi'ne göre 2018'de Köpek Yılı başlıyor.

2018'de Çin Yeni Yılı hangi tarihe denk geliyor?

2018'de Çin Yeni Yılı 16 Şubat 2018 tarihi itibari ile başlayacak. 16 Şubat tarihinde başlamasının sebebi ise bu tarihin Yeni AyYılı'nın başlangıcını simgelemesidir. Bu tarih aynı zamanda Yeni Ay'ın başlangıcıdır.

Bizim de kullandığımız Miladi Takvim'de yeni yıl 1 Ocak tarihinde başlar. Fakat Çin Yeni Yılı her yıl farklı tarihlerde kutlanır ve bu tarihler daima 21 Ocak ila 20 Şubat arasındadır.

2019'da Çin Yeni Yılı hangi tarihe denk geliyor?

Haberin Devamı

2019 yılında Çin Yeni Yılı 5 Şubat tarihinde başlayacaktır.

Çin Köpek Yılı'nın ve Çin Köpek Burcu'nun özellikleri nedir?

Çin Yeni Yılı nasıl kutlanıyor?

Çin'de okullar ve iş yerleri Yeni Çin Yılı'nın ilk birkaç günü kapanıyor ve hemen hemen herkes ailesi ile birlikte vakit geçiriyor.

Çin Yeni Yılı süresince insanlar şans getirdiğine inanılan noodle çorbası gibi lezzetli geleneksel yemekler hazırlıyor.

İnsanlar geleneksel kıyafetler giyerek geçit törenlerinde ve eğlence gösterilerinde yer alıyor

Çok sayıda havai fişek gösterisi yapılıyor. Havai fişek tarafından çıkan ışık ve sesin kötü ruhları korkuttuğuna inanılıyor.

Yetişkinler çocuklara içerisinde para bulunan kırmızı zarflar hediye ediyor.

Çin Yeni Yılı kutlamaları 2 hafta boyunca sürüyor. 2 haftanın sonunda düzenlenen Fener Festivali ile beraber Çin Yeni Yılı kutlamaları sona eriyor.

Çin Yeni Yılı hangi ülkelerde kutlanıyor?

Çin Yeni Yılı Çin, Vietnam, Güney Kore, Laos, Singapur, Japonya, Endonezya, Filipinler, Malezya, Tayvan, Brunei, Hong Kong ve Macau'da kutlanıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler