Geri Dön
Donald Trump: Göçmenler insan değil hayvandır!

Donald Trump: Göçmenler insan değil hayvandır!

Göçmenlere yönelik olumsuz düşünceleri ile bilinen ve ABD'ye göçmen akışını durdurmak için önlemler alan Donald Trump, mafya üyesi göçmenler için ''Bunlar insan değil, hayvan'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

2016 yılındaki, seçim kampanyasını göçmensiz Amerika ideali üzerine kuran ve bu sayede ABD başkanı seçilen Donald Trump, göçmenlere yönelik rencide edici ifadelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Daha güçlü göçmenlik yasası için çağrıda bulunan Donald Trump, tehlike arz eden kişilerin ABD sınırlarına yasa dışı olarak girmesine dikkat çekti ve bu kişileri 'hayvan' olarak niteledi.

Trump, ağır ifadelerini, polis ve göçmen bürosu memurlarının iletişimini kısıtlayan kutsal alan yasalarına sahip Kaliforniya'nın eyalet ve bölge liderleri ile yaşadığı tartışmada söyledi.

Trump açıklamasında şunları söyledi: ''Ülkemize gelen ve gelmeye çalışan insanlar var, birçoğunu engelliyoruz ve ülkeden çıkarıyoruz. Bu insanların ne kadar kötü olduğuna inanamazsınız. Bunlar insan değil. Bunlar hayvan.''

''Mara Salvatrucha gibi dünyanın en acımasız ve vahşi suçlularının birçoğu için güvenli liman sağlayan Kaliforniya hukuku, masum erkekleri, kadınları ve çocukları bu sadist suçluların insafina bırakıyor.''

Haberin Devamı

Donald Trump'ın Meksika duvarı projesine ne oldu?

Trump'ın sert açıklamaları, Fresno İlçesi şerifi Margaret Mims'in, eyalet yasalarının, hapishanedeki belgesiz göçmenleri ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza'yı bilgilendirmesine müsaade etmediğini söylemesine cevap olarak geldi.

1980 yılında Los Angeles'ta Orta Amerikalı göçmenler tarafından kurulan Mara Salvatrucha çetesine dikkat çeken Mims, Mara Salvatrucha çetesi üyesi olduğuna kanaat getirdiği birini hapishaneye atsa bile, kişi hakkında kesin gerçekler orataya koyulmadan ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza'ya bilgi veremediğini belirtti.

Donald Trump, Kaliforniya'nın 'kutsal şehir hukuku'nu sürekli olarak eleştiriyor. Kaliforniya'daki yargıçların, federal göçmenlik otoriteleri ile iş birliğine yanaşmadığı biliniyor.

Belediye başkanları ve şeriflerle buluşmasında konuşan Trump: ''Hepiniz, Kaliforniya'nın ölümcül ve anayasaya aykırı kutsal şehir hukukuna cesurca direniyorsunuz.'' ifadelerini kullandı.

Seçim kampanyasını ağırlıklı olarak yasa dışı göçmen sorunu üzerinden yürüten Donald Trump, bir konuşmasında Meksika'ya atıfta bulunmuş ve Meksika'nın ABD'ye iyi değil kötü vatandaşlarını gönderdiğini, bu kişilerin de ABD'ye uyuşturucu ve suç getirdiklerini, bu kişilerin tecavüzcü olduğunu fakat bazılarının iyi insanlar olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Haberin Devamı

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler