Geri Dön
Guinness Dünya Rekorları Günü yeni rekor denemeleri ile kutlanıyor

Guinness Dünya Rekorları Günü yeni rekor denemeleri ile kutlanıyor

Bugün Guinness Dünya Rekorları Günü ve bugün dünya genelinde rekor kırmak isteyen birçok kişi rekor denemesi yaparak bu özel günü kutluyor.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Guinness Dünya Rekorları 2017 bugün kutlanıyor.

Haberin Devamı

Guinness Dünya Rekorları'na geçen birbirinden ilginç çok sayıda rekor denemesi bulunuyor.

Bunlardan biri Birleşik Krallık'ta yaşayan ve Gravity Industries şirketinin kurucusu ve test pilotu olan Richard Browning'e ait.

Richard Browning, dünyanın en hızlı vücutla kontrol edilebilen ve jet motorla çalışan takım elbisesi üreterek ve saatte 51,53 kilometre hıza ulaşarak Guinness Dünya Rekorları'na girmeye hak kazandı.

ABD'de ise Harlem Globetrotters basketbol takımı, 15.26 metreden basket atışı gerçekleştirerek en uzun basket rekorunu kırdu.

Harlem Globetrotters basketbol takımı bugüne kadar 17 Guinness Dünya Rekoru kırarak tarihe geçmeyi başardı.

Çinli akrobat Liu Teng de kontorsiyon hareketi ile 20 metre yürüyerek Guinness Dünya Rekorları'ndaki yerini aldı.

Haberin Devamı

İsveçli sosyal medya fenomeni Therese Lingdren ise 462,4 kilogram ağırlığındaki en büyük vegan keki yaparak Guinness Dünya Rekorları'na girdi.

Guinness Dünya Rekorları Günü'nün dünyanın birçok yerinden farklı yaşam tarzına sahip insanları tek bir amaç için bir araya getirdiğini söyleyen Guinness Dünya Rekorları genel yayın müdürü Craig Glenday, ister dev bir hulahop çevirsin, isterse de uçan bir takım elbise üretsin Guinness Rekorlar Dünya Günü'nün herkesin en iyi yaptığı başarıyı tanıdığını ve kutladığını sözlerine ekledi.

Guinness Dünya Rekorları organizatörleri bugün dünya genelinde 600 binden fazla insanın rekor denemesi yapacağını belirtiyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler