Geri Dön
Kayıp Malezya Uçağı MH370 kaçırıldı mı?

Kayıp Malezya Uçağı MH370 kaçırıldı mı?

Malezya hükümeti, Kayıp Malezya Uçağı MH370 hakkında yeni bir açıklama yaptı. Hükümet tarafından yapılan açıklamaya göre, uçağın kontrolü üçüncü bir kişi tarafından ele geçirilmiş olabilir.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

8 Mart 2014 tarihinde sırra kadem basen Kayıp Malezya Uçağı MH370'i arama çalışmaları tekrar başladı. Malezya hükümeti, uçağın kontrolünün üçüncü bir kişi tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Malezya hükümetinin MH370 vakasını araştırmak için görevlendirdiği araştırma amiri Kok Soo Chon, uçağın geri döndürüldüğünü ve dönüşün mekanik sistemde yaşanan bir arıza sonucu değil, manuel sağlandığını açıkladı.

MH370'in hava korsanları tarafından kaçırıldığına dair kesin bilgi olmadığını söyleyen Chon, elde edilen yeni gelişmenin bu olasılığı doğurduğunu belirtti.

Chon ayrıca, radyo ve telefon konuşmalarından anlaşıldığı kadarıyla kaptan pilot ve yardımcı pilotun stresli ya da gergin olmadığının anlaşıldığını vurguladı.

Kayıp Malezya Uçağı MH370 kaçırıldı mı

Chon tarafından açıklanan rapor, Malezya'nın özel fon ile desteklenen su altı arama kurtarma faaliyetlerine sınırlama getirmesinden iki ay sonra yayınlanmış oldu.

Malezya Hava Yolları'nın 8 Haziran 2014 tarihinde Pekin - Kuala Lumpur seferini gerçekleştiren 370 uçuş nolu uçağı, geçen yıllar içinde dünyanın en gizemli kayıp vakalarından birine dönüştü.

Haberin Devamı

Hint Okyanusu'na kıyısı olan birçok ülkenin katıldığı arama kurtarma çalışmaları sonuçsuz kaldı.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler