Geri Dön
Süper yardımsever Bill Gates'ten Afrika'ya 'Süper İnek' yardımı

Süper yardımsever Bill Gates'ten Afrika'ya 'Süper İnek' yardımı

Microsoft'un sahibi Bill Gates yıllardır dünyanın en zengin insanları arasında. Hem de son yıllarda yaptığı bağışların yaklaşık 50 milyar dolar olduğu konuşulmasına rağmen. Ve Gates, yine bir yardım kampanyası hazırlığında. Fakat bu kez direkt para değil, daha köklü bir çözüm için uğraşıyor. Afrika'nın verimsiz ineklerini verimli hale getirmeyi amaçlayan proje için Bill Gates, 40 milyon dolar bütçe ayırdı.

Turcel Orman
Turcel Orman

İngiliz inekleri ve sığırları tüm dünyada verimlilikleriyle meşhurdur. Bill Gates, Afrika'daki yoksulluğun çözümünün Afrika'yı tarım ve hayvancılıkta ileri taşımakta olduğunu düşünüyor.

Haberin Devamı

Bu yüzden de günde ortalam 19 litre süt verebilen İngiliz sığırlarının DNA'larını, Afrika'nın zor şartlarda yetiştiği için daha dayanıklı ve daha uzun süre hayatta kalabilen fakat günde ancak 2 litre süt verebilen ineklerinin DNA'larıyla birleştirerek her anlamda verimli bir 'Süper İnek' ortaya çıkarmayı ve böylece Afrika'yı kalkındırmayı planlıyor.

Gates'in amaçladığı bu proje başarıya ulaşırsa Afrika'daki yoksul insanların 5-6 kat daha verimli ineklere kavuşacak.

İlk etapta 40 milyon dolar bütçe ayrılan bu ilginç yatırım projesi, Bill Gates gibi zengin ve imkanı olan insanların, yoksul insanlar için alternatif çözümler arayışı içinde olduğunu ve insanlığın henüz ölmediğini gösteriyor.

Bill Gates ve eşi Melinda Gates, gerek direkt maddi yardım, gerek yardım fonları aracılığıyla para toplama, gerek Süper İnek projesi gibi alternatif çözümlerle ne kadar koca yürekli bir çift olduklarını gösteriyorlar.

Haberin Devamı

Gates'in tüm bu çalışmaları da ya kulaktan kulağa ya da proje haline geldikten sonra duyuluyor. Yani reklamını yapan biri de değil. Amacı, gerçekten yardım etmek, gösteriş değil.

İnsanlık adına teşekkürler Bill Gates.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler