Geri Dön
'Alter Ego' yarışması şov dünyasına ne gibi bir yenilik getirecek?

'Alter Ego' yarışması şov dünyasına ne gibi bir yenilik getirecek?

Teknoloji her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Hayatımızın her anına işleyen teknoloji şov dünyasının da favorisi halinde geliyor. Ekranlara yeni gelecek 'Alter Ego' isimli yarışmanın yarışmacıları sanal karakterler olacak. Peki 'Alter Ego' şov dünyasına ne gibi bir yenilik getirecek? Gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Hologram şeklinde çıkıyorlar


'Alter Ego' isimli yarışmada canlı kanlı insan görmeniz olanaksız. Her katılımcının kendine özgü sanal karakterler oluşturduğu yarışmanın hedefi yarışmacıların kendini daha iyi ifade etmesi. Tamamen kişiselleştirilebilir karakterlerini yaratan yarışmacılar, jüri ve seyirci önüne teknoloji sayesinde hareketlerini kopyalayabilen bir sistemle, hologram şeklinde çıkıyor. Sahne korkusu, görünüşlerini beğenmemek gibi problemleri olduğunu düşünen yarışmacılar, bu engellere takılmadan şarkı söyleyebiliyor. Yarışmacıların hareketlerini anında yansıtan karakterler, hem jüriler hem de seyirciler için ilginç ve keyifli bir deneyim oluşturuyor.

Sahne korkusunun önüne geçiliyor


will.i.am, Alanis Morissette, Grimes ve Nick Lachey gibi ünlü sanatçıların jüriliğini yaptığı yarışma yakında başlayacak. Karakterlerini oluşturan yarışmacılar canlı performans sırasında teknolojik bir sisteme bağlanıyor. Karakterler, yarışmacıların hareketlerini birebir kopyalıyor... Karakterlerin oldukça renkli olduğu yarışmada da yarışmacıların sahne korkusunun önüne geçilmiş oluyor.

Haliyle bu durum da birçok tartışmaya sebep oluyor. "Yarışmacının kimliğini bilmiyorsak ne sürprizi kaldı?" diyenler de mevcut. Sahne korkusunu aşamayan sanatçı mı olur diyenler de var. Bu da kafalara hayatı hep sanal mı yaşayacağız korkusunu getirebilir. Fakat ben olaya sıcak bakan taraftayım. Düşünsenize karşınızda bir insanın aynı hareketlerini, mimiklerini kopyalayan bir karakter var.

Heyecanlandırdı


Böyle bir çizgi filmin içindeymiş gibi hissettirebilir. Ama işin profesyonel kısmına sanatçılar nasıl bakıyor bilemem. Bence enteresan bir iş olmuş. Ben keyifle izleyebilirim böyle bir programı. Umarım Türkiye'ye de gelir. Hepimiz Disney filminden çıkmış gibi dolanırız ortalıkta.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler