Geri Dön
Bir Demet 'Ufak Tefek Cinayetler'

Bir Demet 'Ufak Tefek Cinayetler'

Ufak Tefek Cinayetler dizisindeki Merve karakteri (Aslıhan Gürbüz), bana Demet Şener'i çağrıştırıyor. İnsan üstü fitne fesatlığı değil de daha çok kocasının gölgesinde bir hayat kurması...

Yeliz Aras Çelikel
Yeliz Aras Çelikel

Ortalık kasıp kavruluyor, ortada bir cinayet var ama ne kimin öldüğünü biliyoruz ne de kimin öldürdüğünü... Ama dört kadının yıllar sonra bir araya gelip geçmiş hesaplaşmalarıyla yapmadıkları entrika kalmıyor. "Bu kadar da olur mu canım?", "Bu kadar da riyakâr olunur mu Allah'ım" deyip çekirdek çıt çıtlayarak izlediğimiz 'Ufak Tefek Cinayetler'de aksiyon bitmiyor. Şu ana kadar ekrana gelen her bölümünde heyecanı yakalayan dizinin özellikle yemek masasının başındaki yüzleşmeleri, Real Madrid-Barcelona maçları kıvamında... Hele ki Oya'nın (Gökçe Bahadır) ortaya bıraktığı 'kim tutarsa tutsun' pasları, pinpon maçı izliyormuşçasına nefes kesici oluyor. Birebir olmasa da izlerken iki karakteri magazin alemindeki iki isme benzetiyorum. Huylarını suylarını değil de hayattaki duruşlarını... Evde çocuğuna bakıp cemiyet hayatının düzenlediği davetlerde gezip kocasının kolunun, kanadının altında güç bulan Merve karakteri (Aslıhan Gürbüz) bana Demet Şener'i çağrıştırıyor.

Haberin Devamı

Kendini niye bastırdın Demet?!


Merve'nin insan üstü fitne fesatlığını değil de, kocasının gölgesinde bir hayat kurmasını Şener'in boşanmadan önceki hayatına benzetiyorum. Güzel bir hayat sür iki çocuk yap, sonra, aldatmalar, yalanlar, dolanlar... Boşan ve davalar aç, tazminatlar iste... Ve "Evlilikte büyük fedakârlık yaptım. Kendimi çok geri plana çektim. 'Aman Demet ön plana çıkma, davete gitme, fazla iş yapma' diye kendimi hep engelledim. Şimdi gerçek Demet'e döndüm. İnsanın kendisini bastırması doğru değilmiş!" de!

Podyumun tozunu attırabilir!

İnsan tırnağıyla kazıyarak, emek vererek bir hayat çizdiyse kendine, o hayatı kendi istediği zaman değiştirmeli... Evlilik bir vazgeçiş olmamalı. Bakın, genç kızların yeni gözdesi Serhan da (Mert Fırat) boşanmak istiyor Merve'den, o da kalacak boşlukta! Onun mesleğini bile bilmiyoruz ama en azından Şener'in kolunda altın bilezik var! Yemek, moda programları derken, ekranlara döndü. Bence hâlâ podyumların tozunu attırabilir!

Haberin Devamı

Çalışan Demet pas tutmaz!


Ne demişler, çalışan Demet pas tutmaz! Demet demişken... Mesela Demet Akalın da dizideki Oya'nın farklı versiyonu olabilir! İkisi de başlarına gelen kötü olaylardan sonra köşeye çekilmeyip hayata tutunuyor ve kariyerlerinin zirvesinde keyif yapıyor! Akalın'ın başarısı kendisini 'geri planda' bırakmamaktan geçiyor.


YELİZ ARAS ÇELİKEL

twitter: yelizaras
Instagram: izli_yorumm
arasyeliz@gmail.com

Benzer İçerikler