Geri Dön
Bugün bir çocukla tanıştım, adı Recep Usta

Bugün bir çocukla tanıştım, adı Recep Usta

Şahsiyet dizisi ile hayatımıza yeni ve genç bir isim daha katıldı; Recep Usta. Recep Usta ile kariyeri ve Şahsiyet dizisinde canlandırdığı karakter torun Deva hakkında bir röportaj gerçekleştirdik. Şahsiyet dizisi final yapmış olsa da görünen o ki Recep Usta ile birlikteliğimiz için her şey daha yeni başlıyor...

Büşra Köksal
Büşra Köksal

Şahsiyet dizisinin torunu Deva'nın gerçek kahramanı Recep Usta ile bir röportaj gerçekleştirdik. Cool tavırları ve sakladığı iç dünyası ile hepimiz Şahsiyet dizisinde canlandırdığı Deva karakterinin hayranı olduk. Tabii bu hayranlığın sebebi sadece Deva’nın karakteri değil, Recep Usta’nın rolüne olan bağlılığı da. Şahsiyet’in finalinden sonra artık Deva karakteriyle vedalaşmış olsak da Deva’ya nefes üfleyen Recep Usta’nın adını daha epey duyacağız gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Peki, Recep Usta kimdir?

21 yaşında, Marmara Üniversitesi Dış Ticaret bölümü öğrencisi. Dış Ticaret okuyor fakat bunu sadece ailesi istediği için yapıyor. Çünkü onun en büyük hayali, oyunculuk. 16 yaşından beri de bu hayalin peşinde ilerliyor. İlerlediği bu yol ona Şahsiyet dizisini, bize de Recep Usta ile tanışma şansını getirdi. Recep Usta'yı daha yakından tanıyabilmek için bir röportaj gerçekleştirdik.

Gelelim Recep Usta röportajına;

Oyuncu olmaya nasıl karar verdin?

İçimdeki bir şey beni oyunculuk yapmaya teşvik ediyordu ve başka bir şey yapabileceğimi hiç düşünmedim. 2 senedir oyuncu koçu ile IvanaChubbuck yöntemi ile çalışıyorum. Oyunculuğumu da desteklemek amacıyla oyuncu koçumun da yönlendirmeleriyle; kılıç, eskrim ve binicilik eğitimleri de aldım.

Haberin Devamı

İlgilendiğin başka alanlar da var mı, yoksa sadece oyunculuk mu?

Mesleki açıdan bana göre oyunculuğun hiçbir ek mesleği olamaz. Bir sürü hobi edinilebilir ama oyunculuktan başka bir şey yapılamaz. Yalnız müzikal yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Mesleğimi geride bırakmadan ve yine mesleğime destek olacağını düşündüğümden dolayı ileride müzik aletlerini çalmayı öğrenmek istiyorum.

İlk projenin bu kadar başarılı ve büyük oyuncularla gerçekleşmiş olması şans mı yoksa azmin bir parçası mı?

Öncelikle ilk projemin bu kadar değerli bir kadroyla gerçekleştiriyor olmam tabi ki bir şans ama azim bence şansı doğuran şey. Ben çok azmettim. Eğer şans olarak tabir edilirse, azmim ile ben bu şansa eriştim.

Şahsiyet için seçmeler nasıl gerçekleşti? Nasıl seçildin?

Genel olarak seçmelere büyük bir profesyonellikle hazırlanıyorum. Bu nedenle de karakterleri iyi çıkardığımı düşünüyorum. Deva'yı benim yorumlamam onların hoşuna gitti diyebilirim.

Senin gözünden nasıl bir set Şahsiyet’in seti?

İlk setim ama hiçbir sıkıntı çekmedim. Ayrıca hiçbir oyuncu ve ekipteki kimse sıkıntı çekmesin diye kendimce elimden geleni yaptım diyebilirim. Huzurlu, sıkıntısız, güzel bir prodüksiyonla güzel bir setti.

Şahsiyet final yaptı, peki sen nasıl hissediyorsun Deva ile vedalaştığın için?

Haberin Devamı

İleride dönüp arkama baktığımda ilk işimde güzel bir iş yaptım diyebileceğim. Deva bana bir dede verdi ve ben bunun kattıklarıyla yol almaya devam edeceğim.

Şahsiyet dizisi için rol teklifi geldiğinde, senaryoyu ilk okuduğunda ne hissettin?

İlk okuduğumda hemen kolları sıvadım ve başlıyoruz dedim. Çünkü tatmin etti beni.

Deva karakteri senin için ne ifade ediyor? Aranızda benzerlikler var mı? Canlandırırken kendinden bir şeyler de katıyor musun?

Deva ile hem farklı hem benzeyen noktalarımız vardı. Karakteri canlandırırken Deva yönlendiriyor diyebilirim. Bazı yerlerde gerçekten oyuncuyu karakter yönlendiriyor.

Şahsiyet dizi setini düşündüğünde hatırladığın bir anı bizimle paylaşır mısın?

Beni sette en zorlayan şey; sıcak bir havada kedi kostümleriyle Beyoğlu’nda dans ettiğimiz sahneleri çekmek oldu. Çünkü sıcaklarla aram hiç iyi değil.

Sen hayatımıza bir internet dizisi ile girdin aslında. Peki televizyon, tiyatro ya da beyaz perde? Bu alanlarda da kendini görmek istiyor musun?

Haberin Devamı

İlla ki. Ben sınıflandırmak istemiyorum. Güzel bir iş, iyi bir iş olursa tiyatro da olur. Beyaz perde de olur.

İnternet dizisinde yer almakla televizyon dizisinde oynamak arasındaki en önemli fark sence ne?

İlk işim internet dizisi olduğu için televizyon dizileriyle ilgili yorum yapmam doğru olmaz ama eğer bir izleyici olarak ve sektöre yeni girmiş biri olarak bana arasındaki farkı sorarsanız, bölüm sürelerinin farklı olması ve hedef kitlenin farklı olmasını birbirinden ayıran temel özellik olduğunu söyleyebilirim. En önemlisi iki saat değil ve hedef kitlesi çok farklı internetin. Çünkü ülkemizde belirli yaş grubunun hobisidir televizyon izlemek.

İnternet dizileri hakkında ne düşünüyorsun? Sence televizyon devri artık kapanıyor mu?

Hayır, bence kapanmıyor. Çünkü ülkemizde belirli yaş grubunun hobisidir televizyon izlemek ve bir numaralı eğlence aracı televizyon. İnternet dizileri özellikle yabancı portalların ülkemizde de izleyici kitlesinin artmasıyla yeni bir soluk getirdi. Ardından BluTv ve bizim yayın organımız olan Puhu Tv ile de ülkemizde de internet yayıncılığının iyi anlamda bir yol katetmiş olduğunu da görmüş olduk.

Haberin Devamı

Büşra Köksal

busra.koksal@milliyet.com.tr

https://instagram.com/_busrakoksal/

https://twitter.com/BusraKoksal

Benzer İçerikler