Geri Dön
'Dark' ile çevrimdışı moduna hazır mıyız?

'Dark' ile çevrimdışı moduna hazır mıyız?

Karantina, pandemi, sokağa çıkma yasağı derken kendimizi dev bir dizi furyasının tam da ortasında bulduk. Dark'ı görenlerin ilk beklentisi stabil ve klasik bir senaryo ile karşılaşmak olsa da izleyici kendisini türlü oyunların, hırsların, çıkarlarının kurbanı olan karakterleri tanıyıp hatmetmekle meşgul bir vaziyette buldu, olan biteni anlamak ve karakterleri tanımak için ciddi bir dikkat ve hafıza gerekiyor. Kelimenin tam anlamıyla dizi başladığında tüm dikkatinizi olaylara kanalize etmeli ve başka bir şeyle ilgilenmemelisiniz...

Emine Güler SANDIKÇI
Emine Güler SANDIKÇI

2017 yılında izleyici ile buluşan 'Dark'; macera, gizem, tutku, entrika ve çeşitli hikâyeleri içerisinde barındıran bir yapıt olarak karşımıza çıkıyor. Öncelikle; 1953, 1986 ve 2019 yılları ve esrarengiz çocuk kayıplarının artışı dizinin temel taşını oluşturuyor. Dark, bir intihar sahnesiyle başlıyor ve peşi sıra süregelen olayların çarpıcılığı ile karşımıza çıkıyor. Her şeyden bağımsız olan izleyici bu intihara anlam veremeyip "Who is ...?", "Warum", "İntihar mı?" diye sayıklarken ürpertici ve esrarengiz bir düzine olayla daha kafasını hepten karışıyor. Birbirinin hayatına dokunmuş 5 genci ve yaşadıkları olayları ele alan dizi Alman yapımı olmasıyla da dikkat çekiyor. Diziyi orijinal kılan bi diğer detay ise her şeyin 2019 yılında başlıyor olması esasında. Dark, 2017 yapımı bir dizi, ancak izleyici 2019 yılı ile yani 2 yıl ileriden diziye başlıyor. Daha buradan diğerlerine hiç benzemediği ve basma kalıp yapıtlardan farklı olduğunu ortaya koyuyor aslında.

Haberin Devamı

Jonas & Michael Kahnwald bahtsızlığı

Jonas ve Michael Kahnwald bahtsızlığı diye bir şey hakikaten var. Dizinin ilk bölümünden itibaren bu ikilinin başına gelmeyen kalmıyor. Ne entrikanın ne rehavetin ortasına düştükleri hiç belli değil. Jonas desen bir geçmişte bir gelecekte hatta bazen kendisiyle karşı karşıya geldiği durumlar bile oluyor. Michael, her şeyden habersiz kaderin kendine sunduğu olaylara şahitlik etmekten başka bir suçu yok... Yani iki sezon boyunca biz böyle gördük en azından. Bu iki adamın başına gelen en büyük talihsizlik ise şüphesiz ki Hannah Kruger Kahnwald... Michael'in eşi, Jonas'ın annesi Hannah, dizinin kilit noktası, onu da 1986 ve 2019 versiyonlarında sıkça görüyoruz. Yasak aşkların ve farklı oyunların pençesinde hep bu kadını görmemiz de bizi epey şaşırtıyor. Tüm bunlardan bağımsız görünüp aslında pek alakadar olan; Ulrich, Katharina, Regina da zamanda yolculuğun bir parçası olmaya ve farklı hayatlarda kendilerini bulmaya devam ederken olayların döngüsünü şekillendiren; Noah ve Claudia ise 'Adam' ile mücadele mi ediyor, ittifak mı yapıyor kafaları karıştırmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Dark ile çevrimdışı moduna hazır mıyız

Doopler vs. Tiedemann

Birbiriyle doğrudan alakası olmayan ama kendi çapında ikisinin de rahat durmadığı bir aile serisi daha görüyoruz dizide; Doopler hanesi ve Tiedemannlar... Bu iki hanedeki kişilerin de geçmiş ve geleceği oldukça karanlık. Tiedemann ailesinin tek evladı Regina Tiedemann, eşi Aleksander Kohler Tiedemann (buraya dikkat, adam eşinin soy ismini alıyor) ve oğulları Bartosz da yine olayların içerisinde istemsizce kendilerini bulan ama aslında olayla doğrudan ilişkileri olan kişiler olarak yine son sezonda karşımıza çıkıyorlar. Doopler cephesine baktığımızda da manzara değişmiyor. Helge Doopler'in oğlu Peter, onun öksüz ve yetim büyüdüğünü bildiğimiz eşi Charlotte ve iki kızlarının işin içine girmesi ile olaylar iyice kızışıyor. Bu dizide hiç kimse masum değil ve olayların karışmasında herkesin bir parça payı olsa da; Doopler ve Tiedemann sülalesinin geçmiş ve gelecek üyeleri karıştırmak için bir hayli mesai harcamış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

'Dark: Son Döngü' olarak adlandırılan son sezon, 27 Haziran 2020 tarihinde izleyiciyle buluşacak...

Benzer İçerikler