Geri Dön
'Kırmızı Oda'da Doktor Hanım'ın Alya'ya misafir olması neden önemliydi?

'Kırmızı Oda'da Doktor Hanım'ın Alya'ya misafir olması neden önemliydi?

'Kırmızı Oda'nın 12. bölümünü geride bıraktık. Selvi, Hediye ve elbette Alya'nın hikâyelerine değinilen bu bölümün yıldızı Doktor Hanım'ın Alya'ya misafir olduğu sahnelerdi. Peki bu sahneler neden önemliydi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Problemli bir anne-kız ilişkisi

'Kırmızı Oda'da heyecan dolu bir bölümü daha geride bıraktık. Şaka maka 12'nci bölümü devirdiğimiz 'Kırmızı Oda'da bu hafta yine Selvi ve Alya'nın hikâyeleri kaldığı yerden devam etti. Bölümün sürprizi ise Sezin Akbaşoğulları'nın canlandırdığı Hediye Yılmaz karakteriydi. Doktor Piraye'nin danışanı olan Hediye Yılmaz karakteri, annesinin ölüm döşeğinde kendisine açıkladığı itirafıyla sarsılmış bir karakterdi. Yaşadığı şok ve öfke ile kontrolünü yitiren ve "Annem beni kandırdı" psikolojisine saplanan Hediye karakterini canlandıran Sezin Akbaşoğulları'nın performansı izlemeye değerdi. Füsun Demirel'in canlandırdığı anne karakteri ile kızının arasındaki iletişim hataları ise dikkat çekiciydi herkes için. Bir sonraki bölümde Hediye'nin bu acı ve öfkeyle nasıl başa çıkacağı ise şimdiden merak konusu...

Kabullenilmişlik ve çaresizlik

Bir önceki bölümde 'çocuk gelin' hikâyesi olarak tanımaya başladığımız Selvi ise bölümün en çok sahnesini içeren karakteriydi. Eşi Rıza Bey hayatını kaybetmesine rağmen korkusu o kadar taze ki hâlâ derin bir korku içinde. Gerdek gecesi hazırlığından tutun da üvey kızlarıyla ilişkisine kadar pek çok önemli ana tanıklık ettik. Rıza Bey'in rahmetli eşinin kıyafetlerini giymek zorunda kalması ise onun içindeki değersizlik duygusunun en somut kanıtıydı. Bu durum elbette üvey kızları açısından çocukluk psikolojisi adına da olumsuz bir durumda. Bu bölümde bunların hepsine tanıklık ettik. Selvi'nin yaşayamadığı çocukluğunu eşinin kızlarıyla yaşaması ise iç burkan bir detaydı. Evden dışarı çıkamayışının altındaki asıl nedene henüz ulaşamasak da kabullenilmişliği, çaresizliği oldukça iz bırakan detaylardı.

Çok doğru bir dille aktardı

Ve elbette Melisa Sözen her bölümde kendiyle yarıştığı Alya... Her bölüm Alya'nın gitgide daha da kendi çukurundan kurtuluşuna tanıklık ediyoruz. Merakla beklediğimiz 'misafir'lik sonunda gerçekleşti. Doktor Hanım, Alya'yı evinde ziyaret etti. Alya, evine Doktor Hanım'ı davet ederek bir nevi kendi hayatını da gözden geçirmiş oldu. Geçmişi geçmişte bırakamamasına neden olan bu evde ne denli büyük bir kasvet içinde yaşadığını Doktor Hanım ona çok doğru bir üslupla aktardı. Ben Binnur Kaya'nın her mimiğini soluksuz izledim. En ufak bir yanlış hareket Alya'nın kırılganlığını besleyebilirdi çünkü. Doktor Hanım, onda derin acılar bırakan bu evden kurtulmasının gerekliliğini Alya'ya öyle doğru ifade etti ki, bu sahneleri ancak izlemek gerekirdi. Alya bir dış göz yardımıyla kendi hayatını da gözden geçirmeye başladığı bir süreçte. 'Şimdi'yi ne kadar çok ıskaladığını fark etmesini ise soluğu butikte, kuaförde almasıyla anlıyoruz. Yani Alya, Doktor Hanım'ın tedavisine olumlu cevaplar veriyor. Bakalım Alya'nın iyileşme sürecinde daha ne denli pozitif gelişmelere tanıklık edeceğiz.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler