Geri Dön
'Kırmızı Oda'da Meliha'nın hikâyesi neden tepki topladı?

'Kırmızı Oda'da Meliha'nın hikâyesi neden tepki topladı?

'Kırmızı Oda' dizisi son günlerin en çok konuşulan yapımlarından biri. Başrolde Binnur Kaya'yı bir psikiyatrist olarak izlediğimiz dizideki Meliha ve Alya'nın hikâyeleri sosyal medyayı epey coşturmuş durumda. Ancak Meliha'nın son bölümde anlattıkları ortalığı biraz karıştırmış durumda. İyi de neden?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Fark yaratmaya devam ediyor

'Kırmızı Oda' dizisi gerek sosyal medyada ses getirdi gerekse reytinglerde en üst sırada kendine yer buldu. Rakiplerine epey fark atmayı başaran 'Kırmızı Oda'da gerçek hayattan hikâyeler yer alıyor. Mehmet'in öfke problemi, Meliha'nın acısı, Alya'nın yalnızlığı dizinin ilk 4 bölümüne damga vurmuştu. Dizinin 5'inci bölümünde bu kez Doktor Piraye'nin Emre Kınay tarafından canlandırılan Ahmet'le olan terapisini izledik.

Son bölüme Meliha'nın anlattıkları damga vurdu

Dizide sadece Doktor Hanım'ın değil de Doktor Deniz ve Doktor Piraye gibi karakterlerin terapilerine de odaklanmamız güzel, farklı bir yenilik oldu. Keza ilaçlarını almadığı için agresifleşen ve Sefer Canbaz tarafından canlandırılan Ömer karakteri de diziye güzel bir renk kattı. Alya'nın artık kendi hikâyesini anlatmaya başladığını gördük, Mehmet'le ve Nesrin'le vedalaştık. Ancak son bölüme damga vuran isim elbette Meliha oldu.

Meliha'yı günahıyla, sevabıyla kabullenmek

Evrim Alasya'nın Meliha rolüyle döktürdüğü performansı ortada. Son bölümde yine Meliha'yı konuştuk. Meliha, kızını kaybettikten sonra yaşadıklarını tek tek anlattı. Ve elbette kocasının oğluyla aralarında geçenleri paylaştı. Meliha suçluluk duygusunu, içindeki acıyı, pişmanlığını, mutluluğunu ve daha birçok hissi döküyor ortaya. Ortada bir doğru ya da yanlış yok. Ancak her ne hikmetse Meliha bir anda 'kötü kadın' oldu bazı izleyicilerin gözünde. Bir psikiyatriste başvuran bir danışanın hayat hikâyesini doğrularıyla yanlışlarıyla ortaya konulması dizinin gerçekçiliğine bir artı puandır. Neden Meliha'yı olduğu gibi kabullenmiyoruz, asıl onu sorgulamak lazım. Dizilerde sadece acı çekilmesi, mağdur olunması mı gerekiyor? 'Kırmızı Oda'nın son bölümünde Meliha karakteri gerçek hayattaki gibi artı ve eksileriyle ortaya konulmuş. Gelen tepkileri anlamak çok güç. Meliha kanlı, canlı bir karakter. Hataları da var, sevapları da. Siz sevdiğiniz bir insanın hatasını gördüğünüzde direkt uzaklaşıyor musunuz gerçekten? Yoksa anlamaya mı çalışıyorsunuz, o sabrı gösteriyor musunuz? Meliha'yı olduğu gibi kabullenmemiz gerekiyor. Karakter, gerçek hayattan uyarlanmasaydı da yine de olduğu gibi kabul etmemiz gerekirdi zaten.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler