Geri Dön
'Leke' dizisinin vitamini Belkıs, Cem ve Arda arasındaki hikâyede saklı

'Leke' dizisinin vitamini Belkıs, Cem ve Arda arasındaki hikâyede saklı

Türk dizilerinin şu andaki en büyük sıkıntısının senaryo olduğu konusunda hemfikiriz diye düşünüyorum. Ancak bazı yeni diziler var ki uzun soluklu olmasalar dahi ümit veriyorlar. Henüz daha 5 bölüm yayınlanan 'Leke' dizisi de oldukça umut veren dizilerin başında geliyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kadınlara mesafeli Cem ile Yasemin'in aşkı

Başrollerini Burak Sevinç ve Melis Sezen'in paylaştığı 'Leke' dizisinde, tam da tahmin edeceğiniz gibi bir aşk var. Yani bir tarafta kadınlara mesafeli, ön yargılı bir Cem karakteri var. Öteki tarafta da işitme engelli erkek kardeşi için elinden geleni yapma gayretindeki Yasemin var. Senaryosunu Yıldız Tunç'un (bildiğimiz yazar Ayfer Tunç, mahlasını kullanıyor) yazdığı 'Leke' çoktan 5'inci bölümü devirde bile. Yeni başlayan dizilerin reyting kurbanı olduğu bu dönemde ne kadar ilerleyebilir bilemiyorum ama uzun ömürlü hak ettiğini söyleyebilirim.

Nail Kırmızıgül yıllar sonra ekranda

Dizide 'Yılan Hikâyesi' dizisinden tanıdığımız Nail Kırmızıgül de var, Selen Uçer de Lale Başar da... Özellikle Nail Kırmızıgül ile Lale Başar'ın gayet iyi işler çıkarttığını söyleyebiliriz. Tatmin edici oyunculukların üzerine bir de gerilimli bir tempo eklenince ortaya hoş, keyifle izlenmelik bir dizi çıkmış... Ancak 'Leke'nin en can alıcı noktasının Belkıs-Cem ve Arda karakterleri arasındaki aile hikâyesi olduğunu düşünüyorum.

Kaybettikleri çok, o yüzden kazanmak istiyor

Dizide Belkıs karakterini canlandıran Lale Başar, Cem ve Arda karakterlerinin öz annesi aslında. Burak Sevinç'in canlandırdığı Cem ile Selahattin Paşalı'nın oynadığı Arda karakterleri arasında müthiş bir fark var tabii. Belkıs zamanında Cem ve Arda'yı bırakıp gitmiş. Cem de bu yüzden annesinden nefret etmeye başlamış. Kendisini işe, güce vermiş Cem. Şu anda da büyük bir holdingde CEO yardımcısı. Kazanmak için yaşıyor. Bunun açıklaması da şu: Kaybettiği o kadar çok şey var ki kazanmak istiyor. Elde etmekten ziyade kazanma yolculuğunu seviyor aslında Cem.

Cem'den içten içe nefret ediyor

Arda ise aklı beş karış havada bir karakter. Her daim ağabeyinin gölgesinde kalmış, bu yüzden de ağabeyi Cem'den hiç hoşlanmıyor. Cem'in aksine annesini affetmiş ve Cem'den gizlice görüşmeye başlamış Belkıs'la... Tüm bunlara özellikle Cem'i canlandıran Burak Sevinç ile Belkıs'ı canlandıran Lale Başar'ın başarılı oyunculuklarını ekleyince ortaya güzel bir yan hikâye çıkmış oluyor.

'Parçalanmış aile' öyküsü daha vurucu

Her ne kadar dizinin ön plana çıkan hikâyesi Yasemin ve Cem arasındaki 'imkânsızlıklara rağmen aşk' olsa da asıl can alıcı kısmın, senaryonun asıl vitamininin Belkıs ve oğulları arasındaki parçalanmış aile öyküsü olduğunu düşünüyorum. Bakalım dizi devam ettiği takdirde bizi nasıl bir akıbet bekliyor...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler