Geri Dön
Levent Özçelik'in 'Inzaghi' hatasına fazla mı tepki verdik?

Levent Özçelik'in 'Inzaghi' hatasına fazla mı tepki verdik?

EURO 2020’nin sonuna gelmek üzereyiz. Heyecanla başladığımız turnuva bizlere adeta zehir oldu. Turnuvayı sonuncu tamamladık. Bunu dışında en çok eleştirilen olaylardan birisi de TRT’nin spikerleri oldu. İlk akla gelen de Levent Özçelik oldu. Efsane spiker Levent Özçelik’e gelen tepkilere Molatik olduk. Levent Özçelik’e fazla mı tepki verdik acaba?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Türk futbol tarihinde birçok önemli an vardır. Bu anların bir bölümüne TRT ekranlarında şahitlik ettik. Galatasaray’ın Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynaması, UEFA Kupası’nın ülkemize gelmesi, Süper Kupa’nın kazanılması, 2002 Dünya Kupası’ndaki müthiş başarılarımız… Hepsi TRT ile bizlerle buluştu. Bu başarıların bazılarına Levent Özçelik’in sesiyle tanıklık ettik.

Haberin Devamı

Levent Özçelik ‘Inzaghi’ diyemez mi?

Bu kadar önemli andan sonra kendisi EURO 2020’de de görev aldı. 1982’den beri karşımızda olan bir isim Levent Özçelik. TRT’nin duayen isimlerinden. Ancak İtalya-İspanya maçında yaptığı hata sosyal medyada olay yarattı. İtalyan futbolcu Chiesa’ya, efsane isimlerden ‘Inzaghi’ demesi ve bunu birkaç defa, hele ki gol sırasında demesi büyük tepki çekti. Bir anda Twitter’da Inzaghi, Totti, Toldo gibi isimler TT oldu. Akıllara da ‘Levent Özçelik yanlışlık yapamaz mı?’ sorusu geldi.

İki taraftan ele almak lazım. Öncelikle, Levent Özçelik yaptığı hata üzerine izleyenlerden özür diledi. Herkesin başına gelebilecek bir olay. Özür dilemek de büyük bir erdem, hata yaptığını fark etti.

Haberin Devamı

Bir diğer taraf biraz olumsuz olacak. Evet, hata yaptı ve özür diledi. İnsanlar da ‘Yani bu hata da yapılmaz’ dedi. Gayet düzgün bir tepki. Sonuçta Inzaghi futbolu bırakalı yıllar oldu. Tamam, Chiesa’nın babası da efsane futbolcuydu ama isimleri karıştırmak biraz saçma oldu. 40 yılın verdiği yorgunluğun bir yansıması diyorum ben buna. Zaten Milli Takım’ın maçlarında da bariz hataları dikkat çekmişti. Eleştirileri ‘abartmandan’, hakarete varmadan diler getirmek hakkımız. Sonuçta maç konsantrasyonunu etkileyen bir unsur spikerler. Biraz daha dikkatli olmak gerekiyor.

Son olarak, kraldan çok kralcılara lafım var. Evet, Türkiye’nin efsane isimlerinden birisi Levent Özçelik. Yaptığı hata sonrası eleştiri alması (hakaretleri söylemiyorum) gayet normal. Ama çıkıp ‘Onun yaptıklarını yapın sonra eleştirin’ demek de bana biraz saçma geliyor. Neden? Yapılan bir yanlışı söylemek neden kötü olsun? Hata yapmıştır ve eleştirilecektir.

Umarım eski günlerdeki performansını tekrar görürüz Levent Özçelik’in.

"Hadi Popescu! Hadi oğlum… Hadi oğlum…"

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler