Geri Dön
MasterChef Türkiye'de Hakan'ın rozet krizi çözüldü mü?

MasterChef Türkiye'de Hakan'ın rozet krizi çözüldü mü?

MasterChef'te yeni bir haftaya daha adım attık. Murat'ın diskalifiye edilmesi ve Esra'nın elenmesinden sonra güç dengelerinin değiştiği, heyecanın giderek arttığı bu yeni bölümde enteresan bir 'rozet' tartışması yaşandı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Hakan, çok kritik bir oyun kazanmıştı. Finalist olmaya hak kazanan Hakan, rozet almıştı. Kazandığı rozeti gözü gibi bakacağını söylemiş ama ilerleyen bölümlerde rozeti kaybetmiş, daha sonra gerek yarışmacı arkadaşlarının gerekse jürinin diline düşmüştü.

Haberin Devamı

O rozet, Hakan'a yar olmayacak gibi

Hakan'ın rozet tartışması bu yeni bölümde daha enteresan bir hale geldi. Lahmacun yarışması esnasında Hakan kendi kendine söylenirken "Ne rozetmiş ya" dedi. Bu lafı duyan jüri, haliyle bozuldu. Ve bu lafı kimin söylediğini sordu. Cümlenin bir erkek yarışmacıdan geldiğini söyleyen jüriye cevap veren olmadı. Rejinin desteği ve sonra "Yaaa galiba ben dedim" itirafı üzerine Hakan olduğu ortaya çıktı. Hakan'ın rozet krizi çözülmüş gibi gözüküyor ama ilerleyen bölümlerde bu rozetin Hakan'a yar olmayacağını düşünüyorum.

Lahmacun oyunundaki kriz

Bir de üzerine Hakan, lahmacun oyunu esnasında jürinin tüm uyarılarına rağmen çöpe bir sürü malzeme atınca, jürinin tepkisini çekti ve takım oyunlarında -biliyorsunuz bu hafta 4'e 3 yarışılacaktı- 'komi' olma görevi verildi. Gerekçe ne? "Belki o zaman söz dinlemeyi öğrenebilirsin, haydi bakalım takım kaptanlarının lafını dinle..."

Haberin Devamı

"Ah be Hakan, şu dilini tutsan keşke"

Hakan, gerekli özeleştiriyi 'mockumentary' (sahte belgeselcilik) tadındaki kameraya bakıp konuşma sahnelerinde yaptı. "Ah be Hakan, şu dilini tutsan keşke" diye. Yeterli mi? Elbette değil. Hakan'ın özeleştirileri yetmez, direkt icraate geçmesi ve yanlış hareketler yapmaması gerekiyor. Somer Şef, Hakan'a 'çocuk' muamelesi yapmakta bu yüzden haklı. Çünkü Hakan koskoca adam, 10'lu yaşlarının sonunda, 20'li yaşlarının başında, ama yaptıkları gayet çocuksu. Rozeti geri alınsa hiç yanlış olmaz...

İlk eleme adayı Mehmet oldu

Bu hafta Uğur ve Meltem'in takımları yarıştı. Kazanan Uğur'un takımı oldu. Burcu ve Eslem rahat nefes aldı. Hakan, Meltem, Kerem ve Mehmet de dokunulmazlık oynadı. Kazanan Kerem olunca bu kez eleme adayı belirleme oyunu oynandı. Hakan kazandı ancak kendisi 'rozet'li olduğu için ödülünü Meltem'le paylaştı. Böylelikle haftanın ilk eleme adayı da Mehmet olarak belirlendi.

"Amaaan" deniliyor ama finale kalacak gibi!

Haftalardır beklediğimiz an... Mehmet sonunda eleme adayı olarak belirlendi. Yarışmanın başından beri Uğur'u, Kerem'i, Eslem'i, Burcu'yu, Meltem'i, Hakan'ı eleme oyunlarında izledik. Ve o potaya düşen yarışmacıların ne kadar önemli bir tecrübe edindiklerini gözlemledik. En sonunda Mehmet'i -elenmeyecekse bile- potada görmek sevindirici. Biliyorsunuz, "Amaaan Mehmet abi" denile denile adam resmen MasterChef olacak! Nurella'nın tabiriyle, "Yavaş, yerler yaş" demek istiyor insan bu olağanüstü başarı karşısında.

Haberin Devamı

Aslında ekrana oynamasa...

Mehmet elenir mi bu hafta bilemiyorum. Ama bildiğim bir şey var, o da artık Mehmet'in izleyiciye antipatik gelen ve şov kokan hareketlerini ve söylemlerini azaltması gerektiği. Özellikle sosyal medyadaki yorumlara baktığımda birçok kişinin Mehmet'in tavırlarını yadırgadığını görüyorum. Üzücü bir durum. Mehmet özünde şahane bir adam olabilir ama ekrana oynar gibi tavırları onu antipatikleştiriyor. Gerek var mı gerçekten buna?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler