Geri Dön
MasterChef'te kim elendi? Jüriden 'öz eleştiri' uyarısı

MasterChef'te kim elendi? Jüriden 'öz eleştiri' uyarısı

MasterChef Türkiye'de heyecan dolu bir bölümü ve haftayı geride bıraktık. İlk 6'ya kalma savaşının yaşandığı son bölümde yine heyecan doruktaydı. Peki bu hafta MasterChef'te kim elendi? Jüri üyeleri hangi yarışmacılara 'öz eleştiri' uyarısı yaptı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

MasterChef'te bu hafta Uğur ve Meltem'in takımlarını izledik. İlk eleme adayı olarak Mehmet'ti. Rakiplerinin kim olacağı ise merak konusuydu. Resimli yarışmada Hakan'ın Mehmet'i çizmesi epey tatlı bir detay olsa da, asıl heyecan eleme yarışıydı. Haftanın ikinci MasterChef bölümünde potaya giren diğer adaylar Uğur'un takımından Eslem ve Burcu oldu.

Haberin Devamı

Böylelikle Eslem, Burcu ve Mehmet arasında eleme oyunu oynandı. Jüri üyeleri, eleme oyunu sonrasında kararlarını açıklayacakları bölümde, bu üç isimden birinin diğerlerine fark attığını, MasterClass'ta öğrendiklerini çok iyi yerine getirdiğini, kalan iki ismin tabaklarının ise vasat olduğunu söyledi.

Eleme oyununda strese girmemek imkânsız


Bu ne demekti? Açıklanacak ilk isim, sadece bir hafta daha MasterChef'te kalmayı garantilemeyecek, aynı zamanda finalist olmak için de önemli bir başarı elde edecekti. Sonuçta eleme oyununda iyi bir performans çıkartmak her babayiğidin harcı değil. Elenme stresi altında kusursuza yakın bir tabak sunmak zor olsagerek.

Zoru başaran yarışmacı Burcu oldu... Jüri her ne kadar onu "Niye panik oluyorsun? Kendine güven biraz" diye uyarsa da, bu eleştiri Mehmet'e ve Eslem'e yaptıkları uyarının yanında küçük kaçtı. Burcu, arkadaşlarının yanına gidince, stüdyoda Eslem ve Mehmet baş başa kaldı.

Haberin Devamı

"Bari gitmeden öz eleştiri yapın"

O andan itibaren jürinin eleştiri dozu da arttı. Mehmet Şef, Hazer Şef ve Somer Şef, gerek Eslem'in gerekse Mehmet'in bugüne kadar hiçbir şekilde özeleştiri yapmadığına dikkat çekti. "İçinizden biri elenecek. Bari gitmeden ilk ve son defa öz eleştiri yapın" dedi. Önce sözü Eslem'e verdiler.

Ancak Eslem'den beklenilen 'geri dönüş'ü alamadılar. Eslem, hiçbir şekilde geri adım atmadı. Bunun üzerine söz sırası Mehmet'e geçti. Mehmet, son birkaç haftadır tepki gören davranışlarının farkında olduğunu söyleyip "Söz dinlemiyorum, haklısınız" diyerek özeleştirisini yaptı.

Mehmet'ten beklenen hareket sonunda geldi


Mehmet'ten gelen bu hareket sonrasında jüri üyeleri rahatladı, "İşte bu" dedi. Egolu olmakla mütevazı olmak arasındaki farkı hem onlara hem de izleyicilere hatırlattılar. İyi de yaptılar. Eslem'in burnunun dikine gitmesine karşılık, kendisinden yaşça büyük Mehmet'in "Hatalıyım" demesi dikkat çekiciydi. Aynı özeleştiriyi Eslem'den de bekledik ama olmadı.

Halbuki Eslem genç bir isim. Geri adım atmayışları ve dikbaşlı oluşu bir 'duruş' değil, tam tersi 'egolu' olarak algılanmasına sebebiyet veriyor. MasterChef jürisine bu noktada kesinlikle katılıyorum... Mehmet, programdan Murat ayrıldığı andan itibaren sergilediği negatif davranışlarını 'özeleştiri' yaparak ortadan kaldırmış oldu.

Haberin Devamı

MasterChef'ten Mehmet elendi


İyi ki de bu şekilde davrandı Mehmet. Çünkü bu hafta elendi... Haftalardır sosyal medyada 'her konu hakkında fikir sahibi oluşu'na dair eleştiriler yazılıp çiziliyordu. Ama Mehmet'in giderayak onu sevmeyenlerin bile takdirini kazanması önemli bir detay. Aynı davranışı Eslem'den de bekliyoruz.

Eslem, zoru başaradı ve ilk 6'ya kaldı. Ama diğer yarışmacı arkadaşlarının yanında en zayıf halka olarak gözüküyor ne yazık ki. Dileriz Eslem, MasterChef jürisinin sözünü dinler ve kendisini daha iyi ifade edebilmeyi başarır. Özeleştiri yapmayan biri otomatik olarak antipatik gözüküyor çünkü...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler