Geri Dön
Sanem Çelik: Anneliğin mücadeleci, gözü kara ve güçlü hali

Sanem Çelik: Anneliğin mücadeleci, gözü kara ve güçlü hali

Dizilerde pek çok anne karakterine şahit olduk. Hırslı, kurnaz, fedakar… Ancak, Firdevs Yöreoğlu Aşk-ı Memnu ile hayatlarımıza girmeden evvel, ‘anne’ olarak benimsediğimiz tek bir karakter vardı: Aliye

Nihan Varlık
Nihan Varlık

Sanem Çelik, Kara Melek dizisiyle en büyük çıkışını yakalamış olsa da, 90 neslinin kendisini çok daha yakından tanıması, yaşadığı ve yaşattığı annelik ve mücadele duygusunu buram buram içimizde hissettiğimiz ‘Aliye’ dizisiydi… Kocası Sinan’a karşı ekran karşısında koruduğumuz, hep bir sonraki sahnede "Bu sefer Aliye kazansın" diye kalbimizin güm güm attığı anlara tanıklık ettik.

Haberin Devamı

O düştü, biz de düştük; o ağladı, biz de ağladık. Kısacası, Aliye, anneliğin fedakar ve cefakar yanını ekrandan en iyi tanıdığımız anneydi.

Sanem Çelik, çocukları için hem kocası hem kayınvalidesi tarafından uygulanan psikolojik şiddete boyun eğmeyen Aliye’yi bize öyle bir anlattı ki, dizinin yayınlandığı akşamlarda yemeğimizi hızlıca yiyip, bir an evvel diziyi izlemeyi dört gözle bekledik.

Yıllar sonra Sanem Çelik, yine bir anne karakteriyle karşımıza çıktı. Bu sefer daha cevval, biraz daha racon kesen bir havası vardı. Racona uygun olarak davranması gereken Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli bir dizide Ceylan karakteriyle giriverdi hayatlarımızın içerisine. Sözünü esirgemeyen, bir bakışıyla, bir sözüyle silah çekmişçesine konuşturdu ağırlığını. Rakibiyle, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” bakışı atarak konuşan, “Kısa kes Aydın havası olsun” tavırları sergileyen, dostunu yakın tut, düşmanını daha yakın ideolojisiyle hareket edip, operasyonlara dahi katılan bir anne vardı karşımızda.

Haberin Devamı

Suikast planları dahi yaptı… Alemde ismi, masada sözü geçen bir kadındı. Adı Ceylan’dı ama kükredi mi etrafta aslan bırakmazdı.

Operasyon esnasında düşmanına, sadece racon değil, bilet de kestiğini gözünün içerisine baka baka gösterdi. Ceylan, bu zamana kadar tanıdığımız en kriminal anneydi.

Şimdilerde ise, göz pınarlarımızı kurutmaya yemin etmiş bir diziyle yeniden ve yine bir anne rolüyle karşımızda Sanem Çelik… Bu sefer, senaryonun gelişecek kısımlarında karşımıza daha çok mücadele eden, sarıp sarmalayan, her ne olursa olsun dimdik duran bir anne olarak çıkacak.

Her rolünün altından hakkıyla kalkıyor ama anne rolü Sanem Çelik’i daha bir şahlandırıyor!


Benzer İçerikler