Geri Dön
Tsubasa geri mi dönüyor? Tsubasa yaratıcılarının büyük sürprizi ne?

Tsubasa geri mi dönüyor? Tsubasa yaratıcılarının büyük sürprizi ne?

Tsubasa özellikle 90'lı yıllara damga vuran çizgi filmlerin en başında geliyor. Peki Tsubasa tekrar geri mi dönüyor? Tsubasa yaratıcılarının sürprizi ne? Gelin dünden bugüne Tsubasa serisine dair son gelişmelere bakalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Tsubasa, aslında 1981'de Yoichi Takahashi tarafından yaratılmış bir manga serisiyken kısa zamanda popüler olmayı başarınca anime olarak da uyarlanmıştı.

Haberin Devamı

Türkiye'de 'Küçük Golcü' adıya yayınlandı

Tsubasa'da bir Japon futbol takımının yıldız oyuncusu olan Tsubasa Oozara'nın yaşadıklarını izlemiştik. Türkiye'de 'Küçük Golcü' ismiyle yayınlanmıştı. Çizgi film özellikle 90'lı yıllarda uzun bir süre Türk televizyonlarında da yayınlanmış ve geniş bir hayran kitlesi yakalamayı başarmıştı. Yaşanılan son gelişmeler, Tsubasa'nın tekrardan aramıza yeni bölümleriyle geri döneceği yönünde. Tsubasa'nın yaratıcıları, Rusya'da düzenlenmesi planlanan Dünya Kupası öncesinde 24 bölümden oluşan 2 sezona hazır olduklarını duyurdu. 30 Kasım itibariyle duyulan haberin diğer detaylarında henüz net bir tarih belli olmasa da Tsubasa'nın yeni bölümlerinde çizgi filmin Japonya'nın Dünya Kupası'na katılması ile başlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Tsubasa, Ronaldo ve Messi'ye karşı

Yeni Tsubasa'nın en büyük sürprizi ise dünyaca ünlü futbolcular... Tsubasa için hazırlanılan yeni bölümlerde, Dünya Kupası'nda Tsubasa'nın aralarında Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi gibi dünyaca ünlü yıldızlarla karşı karşıya gelmesine de yer verileceği açıklandı.

80'li yıllarda hayatımıza girdi

Peki Tsubasa çizgi filmi ilk ne zaman yayınlandı? Tsubasa nasıl bu kadar popüler oldu? Tsubasa, 1983 ve 1986 yılları arasında 'Captain Tsubasa' ya da Japonca ismiyle 'Kyaputen Tsubasa' olarak yayınlandı. Çizgi filmin devam bölümleri ya da filmleri ise Captain Tsubasa J, Captain Tsubasa: Holland Youth ve Captain Tsubasa: Road to Dream adlarıyla yayınlandı. Tsubasa'nın manga olarak çıkan sergileri arasında Captain Tsubasa, Captain Tsubasa: 'World Youth' Saga, 2001 ve 2004 yılları arasında Captain Tsubasa: Road to 2002 ve 2005'ten 2008 yılına dek Captain Tsubasa: Golden 23 olarak yayınlandı.

Nakata'nın futbolcu olma sebebi

Tsubasa özellikle kendi ülkesi Japonya'da sporu sevdirdiği için Japonya Futbol Federasyonu'nun desteğini kazanmayı başarmış bir seridir. Aralarında daha önce Parma ve Roma gibi İtalyan kulüplerinde forma giyen en ünlü Japon futbolcuların başında gelen Hidetoshi Nakata ve İtalyan futbolcu Inzaghi'nin de olduğu pek çok ünlü futbolcu, futbolu bir meslek olarak seçmelerindeki en önemli sebebin çocukluklarında 'Tsubasa'ya olan sevgileri olduğunu belirtmişlerdi. Hong Konglu oyuncu ve yönetmen Chow tarafından yönetilen 2001 tarihli 'Şaolin Futbolu' da Tsubasa serisinden esinlenilerek yapıldığı bir diğer detay olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Tsubasa'da ne anlatılıyordu?

Tsubasa serisinin baş karakteri olan Tsubasa Oozara, doğduğu günden beri futbola özel bir tutkusu olan bir çocuktur. Dünyadaki tek hayali büyüdüğünde dünyanın en iyi futbolcusu olmaktır. Tsubasa'nın babasının arkadaşı olan Brezilyalı futbolcu Roberto Hongo, Tsubasa'yı futbol konusunda eğitmeye başlar. Bu dönemde Nankatsu okuluna giden Tsubasa kısa zamanda futboldaki yeteneklerini sergilemeye başlar. Bu dönemde takıma Taro Misaki de katılır ve Tsubasa'nın en yakın arkadaşı olur. Özellikle Tsubasa ve Misaki kısa zaman içerisinde 'Altın İkili' olarak bilimmeye başlarlar ve Nankatsu bölge takımına şampiyonluk kazandırırlar. Zaman içerisinde Misaki takımdan ayrılır ancak yine de Tsubasa başarılara devam eder ve Nankatsu takımına 3 yıl daha üst üste şampiyonluk kazandırmayı başarır. Bu başarılardan sonra Tsubasa mezun olur ve futbol hayatına Brezilya'da devam etme kararı alır. Serinin devam filmlerinde Tsubasa, antrenörü Roberto ile Sao Paulo'da oynamaya başlar ve Brezilya'da şampiyonluk kazanır ve Barcelona'ya transfer olur ve Japonya'nın Altın 23 takımında da önemli başarılar elde eder.

Haberin Devamı

Geri dönüyor!

Kaptan Tsubasa oyunu resmiyet kazanmış. Hatta yapımcı firma oyundan ilk fragmanı da yayınlamış. Captain Tsubasa: Rise of New Champions adlı oyunun çıkış tarihi ise henüz belli değilmiş. Müjdeler olsun!

Benzer İçerikler