Geri Dön
Türk dizileri neden bu kadar birbirine benziyor?

Türk dizileri neden bu kadar birbirine benziyor?

Yakın zamanda yayınlanan yerli bir dizinin bir sahnesinde, daha önce çekilen Doktorlar dizisindeki bir sahne tekrarlandı. Bu da tabii ki akla şu soruyu getiriyor: ‘Türk dizileri neden bu kadar birbirine benziyor?’

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Diziler, hep aynı konularla karşımıza çıkıyor

Bence birçoğumuz konu bakımından tekrara düşen dizilerden sıkıldık. Bunu açıkça belirtiyoruz da. Fakat her nasıl oluyorsa bu tarz diziler, hala daha çekilmeye devam ediyor. Bunun nedenini de bir şekliyle anlıyorum. Çünkü şikâyet edenler kadar bu dizileri izleyen de çok fazla. Özellikle yaz dizileri her sene benzer hatta aynı konularla karşımıza çıkıyor.

Fakat bir dizinin karşılık görüyor olması, yeni dizilerin de her seferinde aynı konuyla çekilmesi anlamına gelmemeli. Bu hem sektör açısından hem de izleyici açısından kısır bir durum açığa çıkartıyor.

Neler yapılabilir?

Çözüm önerisi sunmak gibi değil, fakat bu soruna karşı ister istemez ‘Neler yapılabilir?’ sorusunu soruyorum kendime ve aslında cevabı da bir o kadar basit. Mevzumuz insan hikâyesi anlatmak en nihayetinde. O zaman neden dünyada başka hayatlar yokmuş gibi hep belirli karakterdeki insanların yaşamları işlensin ki?

İnsanın olduğu yerde farklılıklar da vardır

İnsanın olduğu her yerde farklılık da vardır. O zaman bu farklılıkların peşinden giderek bir şeyler yazmak, çizmek, çekmek yani özetle farklı bir şeyler yaratmak lazım. Bunu gerçekleştirmek bu kadar zor olmasa gerek. Umarım ilerleyen yıllarda bu algı değişir ve karşımıza daha nitelikli ve -özellikle altını çizmek isterim- daha farklı projeler karşımıza çıkar ve bizler de o projeler hakkında kafa patlatırız. Bence önemli olan da bu.

Benzer İçerikler