Geri Dön
Bebeğin canını yakan hemşireye ne yapılmalı?

Bebeğin canını yakan hemşireye ne yapılmalı?

Samsun’da özel bir hastanenin yeni doğan servisinde çekildiği iddia edilen görüntüler insanın içini ürpertiyor. İki hemşire yeni doğmuş bebeğe bakın neler yapmış…

Büşra Özbelli
Büşra Özbelli

İddiaya göre Samsun’da özel bir hastanenin yeni doğan ünitesinde iki hemşire, kendilerine emanet edilen bebekle ilgileniyordu. Bebek ağlamaya başlayınca genç hemşire onun bir ‘bebek’ olduğunu unuttu. Bir sağlıkçıdan, bir kadından, bir insandan beklenmeyecek şekilde bebeği hunharca yatağına yatırdı ve susturmaya çalıştı. Ama öyle şefkatli bir şekilde değil...

Haberin Devamı

Bebeğin suratı kıpkırmızı oldu. Hemşire sıktı, sonra da ağzını kapattı! Haliyle bebek daha fazla ağlamaya başladı. Stajyer hemşire bebeğin ağzını kapattığı sırada ‘Sonrasında linç ediyorlar’ dedi.

Kamuoyundan gelecek tepkilerin farkında ama bununla dalga geçiyor. Onu kayda alan diğer hemşire ise bu davranışları engellemek adına bir şey yapmıyor. Merhametten yoksun olduğu gibi akıl konusunda da sıkıntı yaşıyor olacak ki bu görüntüleri bir de sosyal medyadan paylaşmış.

Linç etmek ne kelime… Tahmmül edilemez ve görmezden gelinemez bir olay bu. Mesleki etikten, insan haklarından hiç bahsetmeyeceğim bile. Merhamet yoksunu bir insana bunları anlatmak anlamsız olacaktır çünkü. Sizi silah zoruyla mı sağlıkçı yapıyorlar kardeşim?

Haberin Devamı

Yolun başındayken bu hemşire müsvettesi böyle önemli bir meslekten derhal ihraç edilmeli.

Mesleğine son verilsin ki diğerlerine de örnek olsun.

Büşra Özbelli

Instagram: www.instagram.com/ozbellibusra

Benzer İçerikler