Geri Dön
Fomo nedir? Fomo açılımı nedir?

Fomo nedir? Fomo açılımı nedir?

Fomo ne demek? Fomo hastalığının belirtileri nelerdir? Fomo açılımı nedir? İşte Fomo hakkında bilmeniz gerekenler...

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Fomo bir tür kaçırma korkusudur. Fomo'nun açılımı 'Fear of missing out'dur. Fomo durumunda birey, diğerlerinin deneyimlediği şeylerden eksik kalma duygusu hisseder. Fomo başkalarının ne yaptığını sürekli olarak izleme arzudur. Fomo ayrıca pişmanlık duygusu olarak da tanımlanmaktadır. Bu durumda birey eğlenceli etkinliklerden, karlı bir yatırımdan, kitap okumaktan ve sosyal etkileşimden mahrum kalma korkusu yaşar. Diğer bir deyişle Fomo nasıl vakit geçirileceğine dair verilen kararın yanlış olma ihtimali korkusudur. Fomo durumunda birey sürekli olarak farklı bir karar vermesi halinde olayların çok daha başka olacağını düşünür.

Haberin Devamı

Öz belirleme kuramına göre Fomo nedir?

Öz belirleme kuramı, bireyin diğer kişilerle olan ilişkisi veya bağlanma duygusunun, bireyin psikolojik sağlığını etkileyen meşru bir psikolojik ihtiyaç olduğunu öne sürer. Öz belirleme kuramı çevçevesinde Fomo, bireyin ihtiyaçlarının karşılanmadığı durumsal ya da uzun vadeli algıdan kaynaklanan öz düzenleyici durum olarak anlaşılabilir.

Biseksüel nedir?

Fomo ve teknoloji arasında nasıl bir ilişki vardır?

Teknolojisinin gelişmesiyle beraber insanların sosyal ve iletişim deneyimleri yüz yüze formundan dijital forma evrildi. Bir tarafra modern teknolojiler ve sosyal ağ hizmetleri insanlara eşsiz bir sosyalleşme deneyimi sunuyor. Bir diğer tarafta ise aracılı iletişim internete olan ihtiyacı artırıyor. Sürekli olarak çevirimiçi olma ihtiyacı, dijital ortamdan kopma durumunda anksiyeteye yol açabilir. Bu sebeple Fomo durumu ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Sonuç olarak Fomo bireylerin psikolojik sağlığında olumsuz etkilere sahiptir. Fomo bireyin olumsuz ruh hali ve depresyon duygularını artırabilir.

Agorafobi nedir?

Fomo kavramını kim buldu?

Fomo kavramı ilk olarak 2004 yılında yazar Patrick J. McGinnis tarafından ortaya atılmıştır.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler