Geri Dön
Molatik Yorum: Corona virüsü sayesinde fark ettiğimiz gerçekler

Molatik Yorum: Corona virüsü sayesinde fark ettiğimiz gerçekler

Corona virüsü sayesinde günlük rutinimiz değişti. Evlere kapandık. Artık hayata çok daha farklı bir açıdan bakmaya başladık. Peki Corona virüsü sayesinde fark ettiğimiz gerçekler neler? Milliyet LifeStyle ekibi olarak Corona virüsü sayesinde fark ettiğimiz gerçeklere Molatik olduk...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Daha insancıl olacağız"

"Corona virüsü, birçoğumuzun hayata bakışını değiştirecek kadar önemli bir olay oldu. Hayata 'pause' tuşuna bastık hepimiz. Gerekli bir molaydı belki de. Evdekinin, eldekinin kıymetini bildiğimiz, bileceğimiz günlerden geçiyoruz. Dünya tarihine geçecek kadar olağan dışı bir süreç bu. Corona virüs korkusu elbet sona erecek. Ancak hiçbirimiz eski 'biz' olmayacağız. En başta kendimizin, sonra sevdiklerimizin ve hatta hiç tanımadığımız insanların değerini fark edeceğiz. Ben olumlu bakıyorum bu yaşananlara. Her inişin bir çıkışı var. Dünya olarak 'eksi'lerdeyiz. Ancak çıkacağız artılara. Ve üstelik daha güçlü olacağız. Tümevaran bir güç çıkacak açığa. Daha insanca yaşamaya başlayacağız. Hayatın, sevdiklerimizin, hatta hiç tanımadıklarımızın kıymetini daha da bileceğiz. Can acıtmayacağız. Can acıtmaktan korkacağız. Hayata daha sakin, daha olgun, daha pozitif bakabileceğiz. Ama şimdilik #EvdeKal'ıp güç toplama zamanı..."

Mayk Şişman

"Sevdiklerimizin kıymetini öğrendik"

"Bu salgın sürecinde en çok öğrendiğim şey dışarıdaki sevdiklerimle geçirdiğim vaktin ne denli değerli olduğunu fark ettim. Bir an önce eskiye dönebilmek için #EvdeKal diyorum."

İhsan Dindar


"Yeter ki herkes #EvdeKal'sın"

"Daha sağlıklı besleniyorum artık çünkü evde çalışıyorum. Ancak ofis ortamını özlemedim değil. Sonuçta gün içinde farklı insanlarla, arkadaşlarla temas halinde, fikir alışverişinde oluyorduk. Bu günler de gelir geçer. Yeter ki herkes #EvdeKal kuralına uysun."

Selçuk Bulut

"Deniz kokusu almak ne büyük özgürlük!"

"Riyakarlık, düşmanlık gibi korkunç hislerin ne denli anlamsız olduğunu dünya ne yazık ki böyle bir felaketle gördü. Ben kendi adıma vaktin ne kadar kıymetli olduğunu ve ölüm gerçeğinin gözümüzün önünde durduğunu fakat onu nasıl da kolayca unutabildiğimizi öğrendim. Her gün ama her gün ölüm haberlerine uzaktan bakıyor olsak da bize de gelebilir fikriyle onun soğuk yüzünden sevdiklerimizi koruma isteğinin ne kadar kıymetli olduğunu da tabii. Sarılmanın elim gibi bir organım olduğunu ve sürekli kirlettiğimiz denizin kokusunu almanın aslında nasıl güzel bir özgürlük olduğunu da çok net bir şekilde öğrendim. Umarım dersimizi büyük almışızdır temennisine de Molatik olurum."

Bilge Şenel

"#EvdeKal'mak güvende hissettiriyor"

"Çok az insanın temel hijyen kurallarına uyduğunu fark ettim ve bu beni beynimden vurdu. #EvdeKal çağrısı bu anlamda bana kendimi güvende hissettiriyor. Temel hijyen ve karantina kurallarına uyarak bu virüsün yayılmasını engellemekle kalmayacağız, acaba virüse maruz kaldım mı endişesinden kurtulabileceğiz."

Duygu Bay

"Yalnızlık 'mecburi' olmadıkça güzelmiş"

"Yalnızlığa tamamen bakış açım değişti. Hayatımı her zaman 'kendine yetmek ve kimseye ihtiyaç duymamak' kuralıyla yönetmeye çalıştım. Anladım ki bu kurallarla belirlediğim yalnızlık, 'mecburi' olmadıkça güzelmiş. Zamanını sadece evde geçirmek zorunda kaldığın bu dönemde kendini keşfetmek için lütfen #EvdeKal."

Gülşah Karaman

"Sen, ben yok; sadece biz varız"

"Çoğumuzun manevi arayış dediği şey egonun kılık değiştirmiş haliydi özünde. Hayatın içinde çıkarlarımız, beklentilerimiz ve kurulu düzenin bize dayattıkları nedeniyle asla gerçek manevi duyguya ulaşamıyorduk. Bir anda bir virüs geldi ve statü, maddi güç tanımadan herkes için aynı duyguyu tetikledi. Dünyaları biz yarattık havamızı, doğa küçücük bir virüs ile söndürebilecek güçte. Tom Hanks, Cristiano Ronaldo ya da Umre'den dönmüş Ali amca. Hepimiz aynı risk altındayız çünkü hepimiz biriz. Sen ben yok ve aslında hiç olmadı. Sadece biziz..."

Burak Gezmiş

"Hiçbir şeyi ertelememek lazım"

"Arkadaşlarınla beraber gülmenin, aklına estiğinde guzel bir konsere gitmenin, sarılmanın, canın istediği için kalkıp gittiğin yerde yedigin o tatlının, giyerim diye alıp dolaba kaldırmak zorunda kaldığın o kıyafetlerin, sokak simidi yemenin, binmek zorunda kaldığın kalabalık toplu taşımanın bile aslında ne kadar büyük bir lüks olduğunu anladım. Hiçbir şeyi ertelememek gerektiğini, ancak kontrolün dışında gerçekleşen değişimlerin senin için daha iyi bir seçenek olduğunun farkına vardım. Başkasını korumanın zorluğunu, kontrol etme isteğimi dengelemeyi, kaygı ile bir yere varamayacağımı ama tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini öğrendim."

Eda Özdemir

"Basit şeyler aslında büyük lüks"

"Aslında hayatta basit olsa da ne büyük lükslere sahip olduğumuzu sert bir şekilde yüzümüze vurdu bu karantina dönemi. Bazen sıkıldığımız ‘of yine mi kahve içmeye gidiyoruz?’ diye yakarışta bulunduğumuz durumun aslında sevdiklerimizle geçirdiğimiz kaliteli zamanların nankörlüğünü de. Şimdi o günleri tekrar sağlıkla yaşayabildiğimiz, ağız dolusu kahkahaları atabilmek için #EvdeKal'arak bu durumun üstesinden hep birlikte geleceğiz!"

Selin Nur Ceylan

"Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında"

"Gelecek üzerine kurguladığımız her şey nasıl da 'anda kal'maya dönüştü. Aldığımız nefesin, kokladığımız çiçeğin, duyduğumuzun sesin, hissettiğimiz sevginin özüne ulaşmaya çalışırken bulur olduk kendimizi. Ve zaman... Yetemediğimiz, yetişemediğimiz şeylerin öznesiyken birden durdu sanki. Bugünlerde daha çok "Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında" mısralarına gidiyor zihnim. Sonrasında zamanın akışına koşulsuz teslim olmak için şimdi '#EvdeKal'ma vakti..."

Senim Tanay Karakuş

Benzer İçerikler