Geri Dön
Stresi azaltan yiyecekler hangileridir?

Stresi azaltan yiyecekler hangileridir?

Stres, günlük hayatımızda ne yazık ki sıklıkla yaşadığımız bir durum. Bazen iş hayatında yaşanan gelişmeler bazen de ailevi sorunlardan ötürü stres yaşıyoruz. Stresle başa çıkmak için çeşitli mücadeleler sergiliyoruz. Peki stresimizin azalmasına yardımcı olacak yiyecekleri var mıdır? Stresi azaltan yiyecekler hangileridir?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Stresimizi gizlemek için ya da stresimizle başa çıkmak için çeşitli yollar denemekteyiz. Stres, insanların sıklıkla hata yapmasına yol açıyor. Stresin azaltılmasına yardımcı olacak yiyecekler sayesinde ise daha sağlıklı bir psikolojiye sahip olabilmemiz mümkün.

Haberin Devamı

Stresle mücadele zor değil

Stresle başa çıkmak için öncelikle kalsiyumu fazla olan besinleri tüketmemiz gerekiyor. Kalsiyum, stresle başa çıkmamızı kolaylaştırıyor. Yani ılık bir süt içmemiz ya da yoğurt tüketmemiz oldukça önem taşıyor.

Omega 3 de etkili

Stresli zamanlarda balık yemek de önem taşıyor. Yapılan araştırmalara göre Omega 3 yağ asitlerinin stresle başa çıkmak için destek sağladığı gözüküyor. Bu yüzden vitaminler yerine direkt balık tüketmek oldukça önem taşıyor.

Çay ve çikolata da faydalı

Çay içmek birçok kişinin düşündüğü gibi stresin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Siyah çay da bu etkiyi yapsa da yeşil çayın stresi yenmede oldukça büyük önem taşıdığı uzmanlar tarafından belirtiliyor. Çikolata da salgıladığı mutluluk hormonu sayesinde en tatlı stres azaltma yöntemlerinden, yiyeceklerinden birisi olarak görülüyor.

Benzer İçerikler