Geri Dön
Bir kere aldatan yine aldatır mı?

Bir kere aldatan yine aldatır mı?

Kimse aldatılmak istemez. Aldatılacağını düşündüğü biriyle bırakın bir ilişkiye başlamayı, bir çay kahve içmek için zaman bile ayırmaz. Sevgilimiz bize yamuk yaparsa içgüdüsel olarak harekete geçip sevgimizin gücüyle onu affetmeye çalışırız. Bir bahane bulmak için -belki de kendimizi kandırmak için- gerekçeler ararız. Çünkü neden? Büyük resim bizim için daha önemlidir...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir şans daha...

Olabilir, insanlık halidir. Hata yapabilir, deriz. Söz konusu aldatmak olsa dahi 'üç maymun'u oynarız. Bir şans daha veririz. Tabii eğer gerçekten seviyorsak... Archives of Sexual Behaviour'da yayımlanan araştırmaya göre artık içimizi ferah tutabiliriz. Çünkü aldatma mevzusunda yapabileceğimiz hiçbir şey yok! Araştırmanın sonuçlarına göre geçmiş ilişkisinde aldatan bir kişinin daha sonra yaşayacağı ilişkilerde yine aldatma olasılığı üç kat daha fazla.

İki kat daha fazla

Biraz daha sert bir sonuçla devam edelim. Geçmiş ilişkisinde aldatılan birinin bir sonraki ilişkisinde de aldatılması iki kat daha büyük bir olasılık. Sevgilisinin geçmiş ilişkisinde aldattığından şüphelenen kişilerin bir sonraki sevgilisinden şüphelenmeleri de dört kat daha fazla. Ve elbette tencere-kapak durumuna da değinmek gerekiyor. Her iki kişi de eğer geçmişinde partnerlerini aldatan kişilerse, o ilişkinin yürümeme olasılığı oldukça kuvvetli. "Bir kere aldatan yine aldatır mı?" sorusu da galiba böylelikle cevabını bulmuş oluyor. Güven önemli. Kalp kırılınca sevemiyor, güven kaybolunca bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Yaşasın kıymetizm, yaşasın elde avuçtaki en ufak şeyin dahi değerini önemsemek.

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber
Sıradaki Haber