Geri Dön
Defne Samyeli ve Mustafa Sandal neden uzlaşamadı?

Defne Samyeli ve Mustafa Sandal neden uzlaşamadı?

Defne Samyeli ve Mustafa Sandal arasında yaşanan 'kitap' krizinde sular bir türlü durulmuyor. Defne Samyeli ile Mustafa Sandal arasında uzlaşma sağlanamamış. Peki şimdi ne olacak?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Her şey 'Beni Ağlatma'yla başladı

Her şey Mustafa Sandal'ın kendi hayatını anlattığı 'Beni Ağlatma' kitabında Defne Samyeli hakkında kullandığı ifadelerden sonra başladı. Samyeli, Sandal'ın kitapta kendisiyle yıllar önce aşk yaşadığını iddia etmesine çok sinirlenmiş ve konuyu yargıya taşıyacağını duyurmuştu. Sandal da yaşanan olaylardan sonra kitaptaki ilgili bölümü çıkartacağını duyurmuştu.

Hükmen uzlaşma reddedilmiş

Sandal'ın kitabı tekrar gözden geçireceğini duyurmasına rağmen "Dava açacağım, kararım kesin" diyen Samyeli, duruşunu bozmadan devam ettiriyor. Defne Samyeli'nin suç duyurusunun ardından savcılık soruşturma başlatmış ve uzlaştırma kapsamında olması nedeniyle dosyayı Uzlaştırma Bürosu'na göndermişti. İşte bu uzlaştırma kısmı sonuçlanmış. Daha doğrusu ikili uzlaştırma bürosunda uzlaşamamış. Samyeli, avukatı aracılığıyla uzlaşmayı kabul etmediğini bildirmiş, Sandal'ın telefonuna da ulaşılamadığı için hükmen uzlaşma reddedilmiş.

Tavizsiz duruşuna hayran olmamak elde değil

Peki şimdi ne olacak? Sandal hakkındaki şikayet dosyası yeninde savcılığa gönderilmiş. Yani uzlaşma safhası da geçildi çoktan. Savcılık, iki ünlü arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine Sandal hakkında 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlemiş. Eğer iddianame kabul edilirse, Sandal asliye ceza mahkemesinde hakim karşısına çıkacakmış. Sizi bilmiyorum ama ben Defne Samyeli'nin tavizsiz duruşuna hayran kalmış durumdayım. Aklına koyduğunu yapıyor, asla taviz vermiyor, geri vites yapmıyor. Sandal hakkında kararı mahkeme verecek belki ama şu olayın onu ciddi bir prestij kaybına uğrattığı ortada. Koskoca bir popstar böylesine 'inandırıcılık' problemi doğuran bir olayla gündeme gelmemeliydi asla. Kitap yazan ünlülerin artık daha çok dikkat etmesi gerekiyor, Sandal ve Samyeli arasında yaşananlar istesek de istemesek de biraz emsal bir karar, olay olacak magazin dünyasında...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler