Geri Dön
Glenn Close neden Gwyneth Paltrow'un Oscar'ına laf etti?

Glenn Close neden Gwyneth Paltrow'un Oscar'ına laf etti?

Dünyaca ünlü aktrislerin birbirleri hakkında söylediği laflar her zaman ilgi uyandırır. Gelmiş geçmiş en büyük aktrislerden Glenn Close da Gwyneth Paltrow hakkında oldukça enteresan şeyler söylemiş, Paltrow'un 21 yıl önce kazandığı Oscar'a laf etmiş. Gel de Molatik olma!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

7 kez Oscar'a aday oldu ama hiç kazanamadı

73 yaşındaki Glenn Close, bugüne kadar sayısız önemli filmde başrol ve yan rollerde karşımıza çıktı. 'Albert Nobbs', 'The World Accoding To Garp', 'The Big Chill', 'The Natural', 'Fatal Attraction', 'Dangerous Liasions' ve son olarak 'The Wife' adlı filmdeki rolüyle tam 7 kez Akademi Ödülleri'nde adaylık kazandı Close. 3 kez 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu', 4 defa da 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar'a aday gösterilen Close bugüne kadar bu ödülü hiç kazanamadı.

Adeta Dilber Hala modunda

Close'un hakkının yendiğini düşünenler, yalnız değilsiniz. Mutlaka bir Oscar kazanmalıydı bugüne kadar. Gelin görün ki hâlâ şansı var aktrisin. Gösterime giren son filmi 'Hillbilly Elegy' ile tekrar gündeme gelen Close, 1999 yılında 'Aşık Shakespeare' filmiyle 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan Gwyneth Paltrow'a taş atmış. Close, Paltrow'un Oscar'ı kazanmasını anlamsız bulduğunu söylemiş ve "Oscar onun hakkı değildi" diyerek herkesi şoke etmiş. Hiç çekinmemiş, Dilber Hala gibi lafı ortaya koymuş adeta. "Açıkçası kendi meslektaşların tarafından aday gösterilmek en güzeli" diyerek bir taş da Akademi üyelerine yollamış.

Rahmetli Erol Büyükburç gibi...

İnsan ister istemez hayatının son dönemlerinde bir televizyon programında jürilik yapan ve "Ben saksı değilim! En çok bana soracaksınız!" çıkışı yapan rahmetli Erol Büyükburç'u hatırlıyor bu çıkış karşısında. Close'da da benzer bir egosal problem sezdim açıkçası. Elbette aktrisler kendi düşüncelerini söylemekte özgürler. Kaldı ki hayatını sinemaya adamış bir aktrisin bu konuda söz söylememesi yanlış olur. Tabii ki eleştirecek, kendince doğruları söyleyecek. Ama sanki Close'un cümlelerinde ben egosal bir problem, bir rahatsızlık sezdim. Paltrow'un Oscar'dan sonra parayı kariyere tercih etmesi bir tercihti. Close ise oyunculuk adına hiç pes etmeyenlerden. Ama hiç pes etmeyen isimler de eğer hedefledikleri başarıyı elde edemeyince ne yazık ki 'küçümser' bir tavra bürünüyorlar. "Siz beni hiç ödüllendirmediniz, zaten ben de sizi otorite olarak kabul etmiyorum" egosu var sanki burada Glenn Close'da. Yılların küskünlüğü, kırgınlığı ve kızgınlığı var. Yoksa neden Oscar'dan sonra film seçimleriyle dünyanın en kötü kariyer yönetimlerinden birine imza atan -ki bu gerçeği herkes kabul ediyor zaten- Gwyneth Paltrow'a taş atsın ki bir aktris? Üstelik de bugüne kadar sadece oyunculuğuyla gündeme gelen bir isimken, koskoca Glenn Close'ken... Keşke böyle anlamsız bir haberle gündeme gelmeseydi ve hep "Hakkı yenilse de çok iyi bir oyuncu" olarak kalsaydı Close...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler