Geri Dön
Hollywood'un en büyük sapığı: Harvey Weinstein

Hollywood'un en büyük sapığı: Harvey Weinstein

Kardeşi Bob Weinstein ile birlikte, dünyanın en büyük yapım şirketlerinden Miramax'ı kuran Harvey Weinstein şu sıralar Hollywood gündeminin bir numaralı ismi. Bugüne kadar çalıştığı hemen hemen tüm kadın oyuncular Harvey'in kendilerine tacizde ve hatta ve tecavüzde bulunduğunu iddia ediyor.

Rüya Salik
Rüya Salik

Her şey 5 Ekim’de The New York Times’ın, yapımcı ile ilgili aralarında Ashley Judd, Rose McGowan gibi isimlerin bulunduğu bir cinsel istismar haberi yayınlamasıyla başladı.

Haberin Devamı

Ardından bu haberdeki öznenin Miramax'ın kurucusu ve yöneticisi Harvey Weinstein olduğunu öğrendik. Kendisinin sinema sektöründe geçirdiği 30 yıl boyunca cinsel tacizde bulunmadığı kadın oyuncu neredeyse kalmamış!

Tek tek bakalım: Emily Nestor, Lauren O'Connor, Laura Madden, Zelda Perkins, Ashley Judd, Rose McGowan, Ambra Battilana Gutierrez, Lucia Evans, Asia Argento, Mira Sovino, Emma de Caunes, Rosanna Arquette, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Tomi-Ann Roberts, Katherine Kendall, Judith Godreche, Dawn Dunning, Zoe Brock, Romola Gara, Lauren Sivan, Liza Campbell, Léa Seydoux, Cara Delevingne, Kate Beckinsale, Jessica Barth, Sophie Dix, Eva Green...

Son olarak ABD'li aktris Kate Winslet da Weinstein’le her karşılaştığında “Seni ünlü yapan benim, unutma” cümlesini duyduğunu söyleyip, bunun alçakça bir davranış ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Weinstein'ın sektördeki tek sapık olmadığını, elindeki gücü bu şekilde kullanan pek çok yapımcı olduğunu düşünüyorum ben....

Maalesef "Beni taciz etti" diyen kadınların ortaya çıkması cezai olarak pek bir işe yaramayacak. Yarasaydı Trump hapse girerdi, değil mi? Ses kasediyse Trump'ın da ses kasedi vardı, kadınları nasıl taciz ettiğine dair...

Bu işin Weinstein'e olan en büyük zararı hem şirketinden kovulması hem de eşi tarafından terk edilmesi oldu.

Sanmıyorum ki Akademi Ödülleri’nin belirleyicisi AMPAS'ın ona sırtını dönmesi umurunda olsun. Her yıl düzenlediği törenle Oscar’ı kazananları açıklayan AMPAS, hakkında cinsel taciz ve tecavüz iddiaları olan ünlü film yapımcısı Weinstein’ı üyelikten çıkardı.

Benzer İçerikler