Geri Dön
Marilyn Manson'ın müzik kariyeri bitti mi?

Marilyn Manson'ın müzik kariyeri bitti mi?

Marilyn Manson hakkında şoke eden cinsel taciz iddiası ortaya atıldı. Üstelik de bu iddiayı ortaya atan kişi birçoğumuzun yakından tanıdığı bir isim, oyuncu Evan Rachel Wood. Peki bu iddialar doğru mu? Marilyn Manson'ın müzik kariyeri bitti mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

#MeToo'ya devam, değişime selam!

2010'lu yılların sonunda Hollywood'u ayağa kaldıran cinsel taciz skandalı ve beraberinde gelen '#MeToo' (Ben de) hareketi, sadece ABD'yi değil tüm dünyayı sarsmıştı. Cinsel tacize ve hatta tecavüze uğrayan kadınlar, hep birlikte yaşadıkları korkunç deneyimleri teker teker ifşalamıştı. Bu hareket pek çok ülkede de kadına yönelik erkek şiddetini (ki bu şiddet sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da gerçekleşiyor biliyorsunuz) daha da gün yüzüne çıkartmıştı. Bu da beraberinde toplumsal cinsiyet eşitliği meselesinin daha yüksek perdeden konuşulmasına zemin yaratmıştı.

4 kadın daha benzer iddiada bulundu

Bu konu yine gündeme geldi. Hem de hem şaşıracağımız hem de bir o kadar şaşırmayacağımız bir isim sayesinde... Yılların en marjinal müzisyenlerden Marilyn Manson hakkında bir dönem nişanlandığı eski sevgilisi oyuncu Evan Rachel Wood cinsel taciz iddiasında bulundu. Evan Rachel Wood, sosyal medya hesabından yıllarca Marilyn Manson tarafından taciz edildiğini açıklayıp artık bu konuda sessiz kalmayacağını duyurdu, Wood'un bu paylaşımından sonra 4 kadın daha Marilyn Manson'a benzer suçlamalar yöneltti.

Kendini 158 kez jiletlemiş!

Peki Marilyn Manson ne dedi? Bu suçlamalara karşı sessizliğini bozan Manson, iddiaların 'gerçekliğin korkunç bir şekilde çarptırılması' olduğunu ileri sürdü. Ama Manson'ın 2009 yılında verdiği bir röportajda Wood ile birlikte olduğu dönemde tam 158 kez kendini jiletle doğradığını itiraf etmesi onun akıl ve ruh sağlığının -marjinal görüntüsünün de altını doldurarak- pek de yerinde olmadığını ispatlamıştı. Dolayısıyla Manson'a inanmak yerine Wood'un "Artık yeter" isyanı çok daha samimi. Wood bunu Hollywood'da '#MeToo' hareketi patladığında da paylaşabilirdi ama 'fırsat'tan yararlanmadı, sabırla bekledi... Marilyn Manson hakkında ortaya çıkan bu cinsel taciz iddiası hem şaşırtıcı hem de bir o kadar değil. Sevdiği insan için kendini jiletleyen bir erkeğin psikolojisinin yerinde olmadığı ortada. Üzücü olan kadınların yıllarca susmuş, beklemiş olması. Marilyn Manson'ın müzik kariyerinin bittiğini söylemek için henüz erken belki ama itibarının sarsıldığı da gün gibi apaçık...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler