Geri Dön
Murat Övüç, Yeşim Salkım'dan hangi niyetle özür diledi?

Murat Övüç, Yeşim Salkım'dan hangi niyetle özür diledi?

Murat Övüç'ün Yeşim Salkım'a küfür etmesinden sonra konserleri teker teker iptal ediliyor. Peki popülizmin doruklarında sörf yapan Övüç ne yaptı bu durum karşısında? Özür diledi. Peki Murat Övüç, Yeşim Salkım'dan hangi niyetle özür diledi sizce?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Bir bedel ödenmeli

Kadına yönelik erkek şiddeti sadece fiziksel gerçekleşmiyor. Ağızdan çıkan sözler de şiddet kapsamında. Bir erkeğin bir kadına 'O' ile başlayan bir küfürü sarf etmesi de yine benzer bir şiddet. Şiddetin tüm biçimleriyle karşısında olmamız gerekiyor. Buraya kadar her şey tamam. Peki böyle bir şiddete başvurmuş bir erkek günün birinde özür dilese, her şey sil baştan mı olacak? Yüzde yüz inanacak mıyız? Orası meçhul. Bir bedel ödenmeli çünkü. İçten ya da zaruretten gelen bir 'özür' olayların üstünü kapatmaya yetmez. Bedel ödenmeli.

Tehdit lafını da araya sıkıştırmayı ihmal etmiyor

Murat Övüç, Yeşim Salkım'a küfretti bir konserde. Videoya çekildi bu anlar ve sosyal medyadan paylaşıldı. 'O' harfi ile başlayan küfürü söyleyen Murat Övüç'ün konserleri iptal ediliyor tek tek. Yeşim Salkım, dava açmaya hazırlanıyor. Peki Murat Övüç ne yapıyor bu gidişatta? Özür diliyor. "Yaptığım çok büyük terbiyesizlikti" diye bir özür videosu çeken Murat Övüç, araya "Günlerdir çalıştığım firmalara tehditler geliyor" cümlesini sıkıştırarak dolaylı yoldan Yeşim Salkım'ı ima ediyor aslında. Yeşim Salkım akıllı bir kadın. Bu oyunlara gelmez. O da konuyla ilgili son kez çektiğini söylediği bir videoda kimsenin ekmeğiyle oynanmaması gerektiğini ancak davadan da vazgeçmeyeceğini söylüyor.

"Kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özürü olmaz"

Murat Övüç'ün "Özürlerceee" moduna girip araya "Çalıştığım firmalara tehditler geliyor"u sıkıştırması, niyetini belli ediyor. Parasının derdine düştüğü için Yeşim Salkım'dan özür diliyor Murat Övüç. Birçoğumuzun dedesi, babası yaşındaki 52 yaşında bir adam terbiyesizliğin ne olduğunu bilmiyor mu gerçekten? Neden bu U dönüşü? Salkım, "Kalabalıkta artistlik yapanın tenhada özürü olmaz" diyerek tabloyu şahane özetlemiş, bir magazin klasiği olmaya aday bir cümle kurmuş. Haklı. Murat Övüç'ün hangi niyetle Yeşim Salkım'dan özür dilediği ortada. Eylemden ziyade niyet önemli. Böyle bir küfür ettikten sonra bir özürle konunun kapanacağını düşünüyor Övüç. Emsal teşkil etmeli bu olay. Şiddetin büyüğü, küçüğü, fizikseli sözlüsü olmaz. Şiddet şiddettir. Her şekilde karşı olmaya devam etmeli ve ortak bir bilinçle hareket etmeye devam etmeliyiz.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler