Geri Dön
Tuğba Özay neden transfobik açıklamalarda bulundu?

Tuğba Özay neden transfobik açıklamalarda bulundu?

Tuğba Özay enteresan bir paylaşımla gündeme geldi. 2010 yılında çıkardığı 'Adam Görünen Madam' şarkısıyla "Erkeklerle bir meselesi var" dedirten Tuğba Özay bu kez de 'kadın' gibi giyinen, makyaj yapan erkekleri hedef aldı. İyi de neden Tuğba Özay transfobik bir açıklama yaptı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

En ufak bir feminenliğe tahammülü yok

Tuğba Özay, erkekleri 'errrkek' olarak görmek istiyor. Bunu bilmeyen, duymayan varsa iletelim. Erkeklerin erkek, kadınların kadın gibi gözükmesini, olmasını savunan ve bu uğurda birçok trans bireyin tepkisini çeken Tuğba Özay, 2010 yılında çıkardığı 'Adam Görünen Madam' şarkısıyla bakış açısını aslında çok net bir şekilde ortaya koymuştu. Erkekte feminenliğe ilişkin en ufak bir tavıra dahi tahammülü yok Özay'ın. "Acaba özel hayatında ciddi bir problem mi yaşadı bu konuya ilişkin?" diye de merak ettiriyor onun bu sert tutumu.

Maalesef sadece onunla sınırlı değil

Bu bakış açısını yine yansıtmış. Tuğba Özay, şunları söylemiş: "Kadın kadın gibi, adam adam gibi olsun! Erkekler şu sosyal medya denen platformda kadın gibi giyinip makyaj yapıp kırıtık hallerde görmek istemiyoruz. Fabrika ayarlarına geri dön sevgili ülkem, gittikçe yozlaşıyorsun!" E doğal olarak bu sözlerden ötürü Tuğba Özay homofobik ve transfobik olarak ilan edilmiş. Bu ülkede, her ülkedeki gibi LGBTİ bireyler vardır ve olacaktır da. Biz özgür bir ülkede yaşıyoruz. Herkesin cinsel yönelimi kendini bağlar. Ama benim takıldığım kısım "Tuğba Özay gibi biri nasıl olur da böyle düşünür" değil. Sadece Tuğba Özay değil bu şekilde düşünen maalesef.

Neden psikolojik şiddete başvuruyor?

Ataerkil bir coğrafyada heteroseksüel erkek düzeninde kadınların, LGBTİ bireylerin kenetlendiğini görmeyi umarken ünlü bir kadından bu kadar 'fobik' laflar duymak üzücü. Daha üzücü olan ise Tuğba Özay'ın, feminen erkeklerin varlığını inkâr etmesi. Tuğba Özay, "Sosyal medyada bunları görmek istemiyoruz" diyor ama konu sadece sosyal medyayla sınırlı mı? Neden erkeklerde feminenliğe tahammülü yok? Sokakta gördüğü feminen bir erkeğin kendi sosyal medyasında özgürce yaptığı paylaşımlara hangi hakla "Siz susun, kendinizi göstermeyin" gibi bir laf ederek yasakçı, tahammülsüz, çoğulculuğa saygı duymayan bir ataerkil sistemini üstelik de bir kadın olarak psikolojik şiddete başvurarak dayatabilir? Cinsel ve psikolojik şiddete maruz kalan kadınların, LGBTİ bireylerin sesi olması gereken Tuğba Özay neden dünyadaki sorunların kaynağının aşırı doz maskülenlik olduğunu görmüyor, kabul etmiyor? Onun gibi aklı başında bir kadına böyle klişe hatalara düşmek hiç yakışıyor mu?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler