Geri Dön
'Yıldızlı Şarkılar'daki Kış Güneşi krizi devam ediyor

'Yıldızlı Şarkılar'daki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldız Tilbe'nin 'Yıldızlı Şarkılar'ı gündemden düşmüyor... Her gün muhakkak Yıldız Tilbe'nin saygı albümünde yer alan şarkıcılarla ya da şarkılara dair olumlu ya da olumsuz bir habere denk geliyoruz. İşte son haber: Yıldız Tilbe iftar yemeği veriyor ve sahnede 'Kış Güneşi' krizi yaşanıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Yüzlerde mutluluk...

Yıldız Tilbe'nin verdiği iftar yemeğine katılım büyük oluyor. Mabel Matiz, Ceylan Ertem, Derya Uluğ, Emrah Karaduman, Merve Özbey, Niran Ünsal... Neredeyse albümde yer alan pek çok isim geceye katılmış. Basına yansıyan fotoğraflarda yüzlerde mutluluk, albümün başarısının vermiş olduğu sevinç, bir arada olabilmenin verdiği huzur...

'Kış Güneşi' krizi

Hatta Aleyna Tilki, ABD'de olmasına rağmen etkinliğe görüntülü konuşma sayesinde katılıyor. Mutluluk tavan yani anlayacağınız üzere. Ve fakat her şey yolunda gitmiyor. İnternet sitelerine düşen haberde, gecede 'Kış Güneşi' krizi yaşanıyor. Nasıl peki? 'Kış Güneşi' şarkısı 'Yıldızlı Şarkılar'da hem Hande Yener hem de Niran Ünsal tarafından seslendirilmişti. Hatta Ajda Pekkan'ın da bu şarkıyı söylemek istediği ama rağbet çok olunca şarkıyı söylemekten vazgeçtiği de konuşulmuştu.

'Pişti'de son nokta

Gecede bu 'pişti' olayı küçük çaplı bir krize dönüşmüş. Şarkıcılar, sahneye çıkıp şarkı söylerken Niran Ünsal'a sıra gelmiş. Ama o da ne? Çalan şarkı 'Kış Güneşi' olsa da Niran Ünsal versiyonu değil Hande Yener versiyonuymuş... İnternette çıkan haberlerde "Bu değil, diyerek hemen müdahalede bulunan Niran Ünsal, kendi söylediği şarkının bulunmasıyla parçayı seslendirdi" cümlesi dikkat çekiyor.

"Madem ısrar ettiniz..."

Birçok haber sitesinde aynı cümleyi aynı şekilde görüyoruz. Gerçekten müthiş. Hani şaka olarak yazılan haber metinleri gibi bir durum yaşanmış. Bilinçli bir şekilde Niran Ünsal'ı zor durumda bırakmak için yapıldığını düşünmek istemiyoruz. Ama olayın komik tarafı da var. "Madem çok ısrar ettiniz, o zaman bu türden kargaşalar da olağan" durumu söz konusu.

Akla gelen isimler belli

'Kış Güneşi' denilince akla gelen isimler belli. En başta Tarkan, sonra Yıldız Tilbe, belki Sezen Aksu... Ama sanmıyorum ki aklımıza Niran Ünsal ya da Hande Yener gelsin ilk etapta. Gerek Hande Yener gerekse Niran Ünsal için çok değerli ve kıymetli bir şarkı olabilir bu şarkı. Ki zaten hangimiz için değerli değil ki 'Kış Güneşi' zaten? Elbette önemli bir şarkı.

Asıl 'Yıldız' Aleyna olmuştu

Ama bu kadar hırs yapılmasa mıydı acaba? "Pardon da 'Kış Güneşi'ni en iyi ben yorumlarım, ben yorumlayacağım!" hırsına lüzum var mıydı? 'Yıldızlı Şarkılar'ın bombası çok net Aleyna Tilki oldu. 'Yalnız Çiçek' gibi görece arka planda kalan bir Yıldız Tilbe şarkısına 24 yıl sonra öylesine bir hayat katmıştı ve şarkıyı 'Aleyna'laştırmıştı ki... Evet, başarı tam olarak bu.

'Kış Güneşi' bolluğu

Ve fakat ne yazık ki 'Kış Güneşi' için aynısı geçerli değil. 'Yalnız Çiçek'i belki artık Yıldız Tilbe'den değil Aleyna Tilki'den dinleyeceğiz. Ama 'Kış Güneşi' bolluğundan ötürü belki de bizim için en şahane 'Kış Güneşi' Tarkan'ın söylediği versiyon olarak kalmaya devam edecek.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Yıldızlı Şarkılardaki Kış Güneşi krizi devam ediyor

Benzer İçerikler