Geri Dön
Aynur Aydın ve Turaç Berkay ortaklığı size 'Siyah' bize beyaz!

Aynur Aydın ve Turaç Berkay ortaklığı size 'Siyah' bize beyaz!

Cool Türkçe pop hit'lerinin aranılan vokali Aynur Aydın, gücünü son dönemin çıkışta olan aranjörlerinden Turaç Berkay'la birleştirmiş. Ortaya vizyon sahibi dinleyici için süt beyazı bir 'Siyah'lık çıkmış. Aynur Aydın ve Turaç Berkay ortaklığı size 'Siyah' gelse de bize gayet beyaz!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Cool Türkçe pop hit'lerinin aranılan vokali Aynur Aydın, gücünü son dönemin çıkışta olan aranjörlerinden Turaç Berkay'la birleştirmiş. Bu ikiliyi daha önce de yan yana görmüştük. Ama bu seferki çok daha başka, bambaşka bir ortaklık. Hatırlayın geçmişte Aynur Aydın 'Günah Sevap' ile radyolarda gecikmeli ilk patlamasını yapmadan önce Erdem Kınay'ın proje albümünde 'İşporta'da çıkmıştı karşımıza. Şarkı olabildiğince havalı bir dans hit'iydi ve klip çekilmesine rağmen beklenilen, arzu edilen patlamayı yapamamıştı. Kulübe gidip eğlenmeyi seven biz Türkler, şarkının Avrupai havası karşısında "Hmm" çekmiş, klişe kop kop şarkılarına güzel bir alternatif olan şarkının yeterince ana akımlaşmaması başta ben olmak üzere farklılık arayan dinleyicileri ise bir hayli üzmüştü. 'Emanet Beden' güzelliği sonrasında Aynur Aydın bence kendi müzikalitesiyle pek uyuşmayan 'Gel Güzelim' cover'ı gibi daha standart işlere temas etse de özellikle son dönemde 'Bilmece' ve 'Sor Gel' gayet sağlam hit'lerle gönlümüzü almayı başarmıştı.

Haberin Devamı

Uçuyoruz merkez!

Aynur Aydın'ın gerek dijitalde gerekse son 3-4 şarkıdır radyolarda kolaylıkla kabul gören bir isime dönüşmesi elbette onun daha büyük işlerle karşımıza çıkmasını dileyen biz Avrupai Türkçe pop'çuların yüzünü güldüren durumlardı. Turaç Berkay'la birlikte kaydedilen yeni şarkı 'Siyah' ise daha ilk saniyesinde "Nasıl yani?" dedirtmeyi başaracak cinsten. Sözü, müziği ve düzenlemesi Turaç Berkay imzalı olan 'Siyah'a Aynur Aydın dışında başka bir vokal yakışır mıydı, hiç sanmıyorum. 'Siyah' başlar başlamaz henüz ilk birkaç saniyede bizlere standart bir Türkçe pop hit'i vaat etmediğini duyuruyor. Muzip melodinin peşine gelen Aynur Aydın vokali ve elektronik efektler köprü kısmında heyecanı daha da yükseltiyor. Biliyoruz nakarat kısmında patlayacak şarkı. Hazırlıklar tamam, evleri süslüyoruz, pencereler gıcır. Sonra bir nakarat başlıyor ki müthiş bir ters köşe ile karşılaşıyoruz. Nakaratın altyapısı ve aksaklığı şarkıyı o kadar havalı bir hale getirmiş ki telefon açıp Turaç Berkay'a "Teşekkür ederim" deyip kapatmak istedim. Üstelik nakarat sonrası melodinin ikinci kısmı ve şarkının nakarat sonrası başa dönüşündeki sert altyapı halihazırda dinamik olan şarkıya daha da ivme kazandırmış. Uçuyoruz merkez! Ben açık konuşayım, Türkçe pop'ta tam da duymak istediğim farklılık tam olarak bundan ibaret. Böylesine keyifli ve heyecan verici bir sound'un ana akım bir işte karşımıza çıkması klişelikte boğulan Türkçe pop'a yönelik umutlarını tekrar yeşertmiş durumda.

Haberin Devamı

Şarkıya 'gri' kalmanız imkânsız

Şimdi bu kısım önemli... Gülşen ve Edis güzelliği 'Nirvana' çıktığında da standart Türkçe pop dinleyicisi w, t ve f harflerini yan yana getirmiş ancak çok enteresan bir şekilde şarkıyı dinlemekten asla vazgeçmemişti dijitalde. Keza şarkının radyolarda 'dinlenme' ölçümlerine baktığımızda da ilk 3'e kadar yükselmişti 'Nirvana'. Evet Gülşen ve Edis, Aynur Aydın ve Turaç Berkay'a göre daha ana akım yıldızlar olabilir ama riskse söz konusu ben 'Siyah' ile 'Nirvana' arasında herhangi bir fark görmüyorum. Aydın ve Berkay ortaklığı 'Siyah'a 'gri' kalmanız imkânsız. Bu şarkı dinleyiciyi bıçak gibi ortadan ikiye bölüyor. Eğer farklı sound'lar duymayı seven, vizyon sahibi bir dinleyiciyseniz 'Siyah' aslında size beyaz. Birbirinin aynısı işlerden hoşlanan, hayatınızda bir kez olsun Uzakdoğu mutfağı denememiş sabit bir kişiyseniz evet bu ortaklık sizin için fazlasıyla 'Siyah'. Ben Aynur Aydın ve Turaç Berkay'ı gönülden kutluyorum. Şimdiden dinleyiciyi/izleyiciyi ortadan ikiye bölmeyi başarıp monotonlaşmış sound'ların dışına çıkıp degajemize doğru vizyon attıkları, fırlattıkları için. Turaç Berkay her geçen gün daha da ateş etmeye devam ediyor. Aynur Aydın ise 'coolstar' olma yolunda önemli bir virajı daha alnının akıyla tamamlıyor. Maya tuttu, nice ortaklıklara!

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler