Geri Dön
Ece Seçkin 'Güzelim' şarkıyı ne hale getirdi?

Ece Seçkin 'Güzelim' şarkıyı ne hale getirdi?

Son dönemde Edis'e verdiği bestelerle çok konuşulan Emrah Karakuyu'nun 'Güzelim' bestesi bu kez Ece Seçkin'e gitmiş. Bir başka yıldızın elinde vasat bir işe dönüşebilecekken Ece Seçkin'in 'Güzelim' şarkısı, şarkıcının stiliyle örtüşüyor ve Ozan Çolakoğlu etkisiyle latin pop'u modernize edip "Kesmez ama budur" dedirtiyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Stil sahibi olmak çok önemli. Bir pop yıldızı için bu durum elbette çok daha 'hayati' bir önem teşkil ediyor. Siz şöyle dümdüz, sadece şarkı söyleyen, sadece sesiyle konuşulan, röportaj vermeyen, sosyal medya kullanmayan bir yıldız düşünebiliyor musunuz? Öyle bir dünya yok. Bir yıldız her hareketiyle konuşulmayı başarır. Ama bunu kasıtlı olarak değil, doğalından yapar. Kendiliğinden orijinaldir ve farklıdır. Bu noktada doğru ve kendisini ileriye götüreceğine inandığı isimlerle çalışır. Hem ayakları yere basar hem de aklı beş karış havadadır. En nihayetinde dengeyi yakalar ve en başta işini çok iyi yaparak, akabinde de orijinalliğini hatırlatarak, potansiyeline dikkat çekerek ne denli kıymetli ve ışıl ışıl bir yıldız olduğunu hatırlatır. Türkçe pop'un kadın vokallerinde son 10 yılda büyük çıkış yakalayan isimlerin başında gelen Ece Seçkin, az önce sıraladığım detaylar arasında bence en çok da potansiyeliyle dikkat çeken bir isim. Son şarkısı 'Güzelim'i dinlediğimde onun diskografisine bu kez de bir 'modern latin pop' eklediğini görüp "Kesmez ama budur" dedim.

Haberin Devamı

Klibin gecikmeli yayınlanması eksi puandı

Ece Seçkin'in yeni şarkısı 'Güzelim'in sözü ve müziği son dönemde Edis'e verdiği 'Martılar', 'Arıyorum' ve 'Yalancı' gibi bestelerle çok konuşulan Emrah Karakuyu'ya ait. Şarkının düzenlemesi ise usta aranjör Ozan Çolakoğlu'na ait. Mix ve mastering Utku Ünsal'a emanet edilirken şarkının buram buram latin ateşi kokan muazzam klibi Murad Küçük yönetmenliğinde çekilmiş. Son dönemde Emrah Karakuyu'nun besteleri Ozan Çolakoğlu aranjeleriyle buluştuğunda ortaya ne kadar doğru ve sıcak işler çıktığına Edis'te şahit olmuştuk. Ece Seçkin, havayı koklamış ve bu ekipten belki de en kendisine uygun olan şarkıyı resmen cımbızla çekip yakalamış ve sempatik vokaliyle birlikte ortaya müzik kariyerinin en havalı işlerinden birini ortaya çıkartmış. Ece Seçkin'den bir başkası bu 'Güzelim' şarkıyı daha ortalama bir seviyede tutacakken şarkıcının başarılı stili bu besteyi iddialı bir Türkçe pop hit'ine çevirmiş. Bunun en büyük nedeni ise Ece Seçkin'in 'agresif kedi' tadındaki 'tatlı sert'liği ile latin aşkı ve tutkusu birleşince ortaya gerçekten iyi ve kolaylıkla diğerlerinden ayrışan bir iş çıkmış. Ece Seçkin 'Güzelim'e sempatiklik katmış, daha da önemlisi kendi stiliyle şarkının tutkusunu şahane kombinlemiş. Ha 'Güzelim'in video klibinin şarkıyla dijitalde aynı anda yayınlanmamış olması ilk etapta şarkının niceliksel başarısına devasa bir eksi puan katıp şarkının çıktığı birkaç günde gölgede kalmasına sebep olsa da bence 'Güzelim' iddiasıyla bunu uzun vadede muhakkak telafi edecek.

Haberin Devamı

Ama bir dakika, Ece Seçkin de kendine yakıştıranlardan

'Güzelim' son dönemde Türkçe pop'ta çıkan iyi örneklerden biri. Bir 'Adeyyo' kadar büyük bir hit olur mu o noktada soru işaretlerim var. Ama 'Adeyyo'dan iki gömlek daha havalı ve trend bir şarkı, orası kesin. Son dönemde tıpkı 90'lar sonu gibi muazzam bir latin pop ya da reggaeton rüzgârları esiyor. Ama bu tarzın Türkçe şubelerinde bu kez sahicilik var. Edis'in 'Martılar'ı ya da Ece Seçkin'in 'Güzelim'i, hatta 'Sefo'nun 'Bilmem Mi?'si bile en nihayetinde kökleri burada olan, fakat sos ve kıvam olarak Latin kokan şarkılar. Hande Ünsal, 1 Eylül 2022'de, tam da Ece Seçkin'in 'Güzelim' şarkısı 26 Ağustos 2022'de yayınlandıktan kısa bir zaman sonra "Latinler şaaaptı herhalde hepinizi, hepiniz yapmayın nolur, yani yakışan yapsın" demişti. E ister istemez bu sözlerin Ece Seçkin'e yönelik olduğunu düşünmeden edememiştim. Ece Seçkin, Edis ve Sefo gibi yıldızların trend Latin sound'undan beslenmeleri bence çok doğru. Çünkü her biri trend sound'larla karşımızda. 'Güzelim' de 'Martılar' da 'Bilmem Mi?' de apayrı dünyalar. Ve her biri inanılmaz yakışıyor. Ece Seçkin özelinde konuşursak bence Latin sound'ları -daha önce Seçkin'in Enrique Iglesias'la 'Nos fuimos lejos' şarkısında buluştuğunu hatırlarsak- ona gerçekten yakışıyor. Potansiyel derya deniz Seçkin'de. Kafiyeli sözleri ve 'tak tak'lığından ötürü ben pek ısınamamış olsam da 'Sen Hala Ordasın'la damar bir tat da veriyor, 'Acayip İyi' ile K-pop rüzgârı da estiriyor. Ece Seçkin doğru yolda. Her şarkısında farklı bir yönünü ortaya koyuyor. Aşırı orijinal mi değil. Ama denemekten vazgeçmemesi, 'Adeyyo' üstü 'Dibine Dibine'yi saymazsak tekrarlardan mümkün mertebe kaçınması ve her şeyden önemlisi iyi şarkılar seçip besteleri kendi stiliyle birleştirmesi takdiri hak ediyor. 'Güzelim'i ben çok sevdim. Ama elbette yetmez bize bu. Ece Seçkin, trap'ten sıkılmaya başlamış Z kuşağını can evinden vurmadan rahat uyku yok bana/bize.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler